Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
1. 2. 2011,
7.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 2. 2011, 7.34

8 let

S. Pavič: Zmaga ne bi smela biti vprašljiva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Košarkarje Krke v 3. krogu drugega dela pokala Eurochallenge v torek ob 19. uri čaka obračun z belgijskim Antwerp Giants. Smiljan Pavič verjame v še en evropski skalp.

Na dosedanjih dveh tekmah drugega dela je Krka najprej premagala ekipo Dexia Mons-Hainaut, nato pa bila poražena v Izmirju proti turškemu Pinarju. Ker imajo pri Krki dokaj visoke ambicije v tretjerazrednem evropskem tekmovanju, bi morali upravičiti vlogo favorita proti drugemu belgijskemu predstavniku Atwer Giants, ki še vedno ni okusil slasti zmage. Če želijo osvojiti eno izmed prvih dveh mest v skupini in se na ta način prebiti v četrtfinale, je cilj znan. "Lahko rečem, da smo favoriti. Želja in motiv po preboju v nadaljevanje tekmovanja sta velika, zato je zmaga skorajda nuja. Obstaja želja po dokazovanju in zmaga na tej tekmi ne bi smela biti pod vprašajem. Tekmeci bodo nižji in hitri, vendar smo se uspeli pripraviti na njihov slog. Igro moramo prenesti pod koš, saj tudi naši organizatorji znajo igrati s hrbtom proti košu," je uvodoma pred tekmo dejal Smiljan Pavič.

Antwerp je ena boljših belgijskih ekip, ki se lahko pohvali z desetimi naslovi državnih prvakov. V prejšnji sezoni so v tem tekmovanju prišli do četrtfinala, kjer je bil boljši italijanski Scavolini. Belgijci bodo precej oslabljeni, saj je zaradi poškodbe kolena predčasno sezono končal najboljši strelec Američan Bryan Hopkins. "Nikogar ne smemo podcenjevati, ne glede na to kdo je nasprotnik. Letos nam to uspeva. O tem, kdo manjka, se niti nismo pogovarjali. Ukvarjamo se z našo igro, zmaga v Beogradu pa nam je dala dodatna krila," poudarja center Krke.

Ikonić nared

Dvorana Leona Štuklja na evropskih preizkušnjah ponavadi ni tako zasedena kot na tekmah lige NLB. "Želimo čim več navijačev. V Beogradu smo občutili, kaj pomeni prednost domačega igrišča, saj smo skoraj zapravili 20 točk prednosti. Seveda si želimo podporo s tribun, kar nam daje dodaten motiv in zagon. Zato bi povabil čim več ljudi v dvorano," je priznal eden ključnih mož Aleksandra Džikića. Srbski strateg bo lahko računal na vse igralce, saj bo nared tudi Goran Ikonič, ki je obračun proti Crveni zvezdi izpustil zaradi težav s hrbtom.

Krka lahko v primeru podobnega nadaljevanja v tem tekmovanju še zelo opozoriti nase. To tudi sami priznavajo. "O vsakem naslednje koraku razmišljali sproti. Vendar, če se nam bo ponudila priložnost, bomo skušali osvojiti pokal," je še povedal Pavič.

Ne spreglejte