Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 5. 2011,
21.55

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Chicago Bulls Atlanta Hawks

Četrtek, 12. 5. 2011, 21.55

8 let

Rose: Pred nami je še nekaj zelo lepega

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Chicaga so v šesti tekmi v gosteh nadigrali Atlanto in si zagotovili nastop v konferenčnem finalu, kjer se bodo pomerili z Miamijem.

Košarkarji Chicaga so v šesti tekmi konferenčnega polfinala, ki se je izkazala tudi za odločilno, dokazali, da premorejo še kaj drugega kot pa le prvega zvezdnika, MVP igralca redne sezone lige NBA. Derrick Rose je zaigral znova na visoki ravni, za 19 točk porabil le 14 metov iz igre (najmanj v letošnji končnici), z 12 podajami pa je odlično razigral soigralce, ki so v Atlanti povsem nadigrali zaman optimistične gostitelje.

"Dejstvo, da smo v tej sezoni prišli tako daleč, zame ni nobeno presenečenje. Še več, prepričani smo, da je pred nami še nekaj zelo lepega. Že pred sezono, ko smo se zbrali na prizorišču treninga, smo bili zelo dobro pripravljeni. Nato smo se osredotočili na delo in se nismo posvečali posamičnim statističnim učinkom. Plod ekipnega duha so bile naše zmage, do odločilne v seriji z Atlanto smo prišli po zaslugi dobre obrambe," je dosedanjo sezono strnil Rose. V končnici je v tej sezoni doslej dal povprečno 30 točk, tokrat ostal pod to mejo, vendar nesebično podajal.

Horford: Kar naprej napadajo in grizejo v obrambi

Luol Deng je dodal 13 točk, Joakim Noah 11. "Neverjetna ekipa so. Kar naprej napadajo in grizejo v obrambi. Ko se že prikradejo misli, da bi jih lahko ogrozil, udarijo in meljejo znova," je o zasedbi Chicaga dejal Al Horford iz Dominikanske republike, ki je tokrat v 38. minutah zadel le sedem točk in imel štiri skoke, vendar je bil četrti najučinkovitejši igralec Atlante. Za ekipo iz mesta, ki je poletne olimpijske igre gostilo leta 1996, sta največ točk prispevala Joe Johnson (19) in Josh Smith (18).

Sokoli so tako obtičali v polfinalu, po selitvi iz St. Louisa (1968) pa se še nikoli niso uvrstili v konferenčni finale. Biki niso bili tako daleč v končnici lige NBA vse od leta 1998, ko so v ''vetrovnem mestu'' kraljevali Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoč in druščina. Po slovesu znamenite številke 23 in njegovih sodelavcev so padli v globoko jamo in kar tri sezone zapored občutili na svoji koži vsaj 60 porazov. Zdaj so v Chicagu prisotni drugačni časi. Znova je na delu ekipa, ki zna s pridom izkoriščati zmagovalni duh. V konferenčnem finalu se bo pomerila z zvezdniškim Miamijem. Prva tekma bo v noči na ponedeljek po slovenskem času v Chicagu.


Končnica lige NBA (konferenčni polfinale):

Atlanta : Chicago 73:93 /2:4/ Johnson 19, Smith 18; Boozer 23, 10 sk., Rose 19, 12 podaj

//-izid v zmagah, igralo se je na štiri zmage po sistemu 2-2-1-1-(1)

Ne spreglejte