Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
28. 11. 2014,
10.19

Osveženo pred

4 leta, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
reprezentanca evropsko prvenstvo Zagreb Hrvaška Slovenija Francija Lille žreb

Natisni članek

Petek, 28. 11. 2014, 10.19

4 leta, 12 mesecev

Reprezentanti ne bodo videli Srbije v Zagrebu

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Z evropske košarkarske organizacije Fiba Europe so sporočili, kako so reprezentance, ki bodo prihodnje leto nastopile na evropskem prvenstvu, razdelili v bobne. Kroglica Slovenije bo v drugem.

Že pred žrebom je jasno, da bo slovenska košarkarska reprezentanca uvodni del Eurobasketa igrala v Zagrebu skupaj z domačini Hrvati, ob morebitnem napredovanju pa se nato preselila v francoski Lille.

Kdo bodo preostali štirje nasprotniki, bo znano na žrebu, ki bo 8. decembra v Disneylandu v Parizu. Danes pa so s Fibe Europe sporočili, kako bodo na žrebu sestavljeni bobni.

Kroglica Slovenije bo plesala v drugem skupaj z Ukrajino, Srbijo in Finsko, kar pomeni, da s temi reprezentancami ne bo igrala na Hrvaškem, kakor tudi ne s Francijo, Litvo ter Španijo iz prvega bobna, iz katerega bo naš tekmec Hrvaška.

Bobne so razdelili na podlagi uvrstitev na zadnjem evropskem prvenstvu v Sloveniji, tudi tokrat pa bodo izbrane vrste v skupinskem delu igrale po pet tekem. Razlika bo sledila v drugem delu tekmovanja, ki ne bo več skupinski, ampak bodo takoj sledili boji na izpadanje.

Ne spreglejte