Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
1. 10. 2011,
20.11

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sobota, 1. 10. 2011, 20.11

7 let, 12 mesecev

Povratek Maccabija z zmago v Novem mestu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Krki in povratniku Maccabiju je pripadla čast, da sta odprla sezono 2011/12 v ligi ABA. Pričakovano je zmagal Maccabi, ki je predstavil svojo zvezdniško zasedbo, Krka pa je pustila soliden vtis.

Po začetnih težavah s košem, zaradi česar se je tekma začela z nekajminutno zamudo, so v krču začeli tudi domači košarkarji. Novomeškemu občinstvu se je predstavilo nekaj novih košarkarjev Krke, velik magnet pa je bil tudi Maccabi, ki se je po sezoni 2002/03 spet vrnil v regionalno košarkarsko tekmovanje. Na prvi tekmi je manjkal izjemni grški organizator igre Theodoros Paploukas. Pri Krki so tekmo začeli Curis Stinson kot organizator igre, na položaju branilca Zoran Dragić, kot krilo Jimmy Baxter, ki je že takoj pokazal, da ga krasi met z razdalje, kot krilni center je začel Jure Balažič, na centru pa Smiljan Pavič.

Največji zvezdnik na parketu je zagotovo bil Jordan Farma, ki je k Maccabiju prišel zaradi "lockouta", pohvali pa se lahko tudi z dvema šampionskima prstanoma, ki ju je osvojil pri LA Lakers. Že po petih minutah je Maccabi potrjeval vlogo favorita, pod košem je dominiral Sofoklis Schortsanitis, in si po zaslugi agresivne obrambe in natančnih metov zagotovil prednost z 21:7. Serijo Izraelcev je po dveh zadetih prostih metih prekinil Jerome Jordan. Prvo četrtino je Maccabi dobil s 25:13, na tribunah pa je že bilo slišati nekaj žvižgov. Krka je dosegla sedem zaporednih točk in nekoliko znižala zaostanek (25:32), David Blatt, ki je na EP v Litvi z Rusijo osvojil bronasto medaljo, pa je vzel minuto odmora. Novomeščani so se približali na le šest točk zaostanka (32:38). Maccabi je bil v prvem polčasu precej boljši nasprotnik in zasluženo odšel na premor s prednostjo desetih točk (32:42).

Tudi nadaljevanje je bilo v ritmih finalista iz minule sezone evrolige, ki je z agresivno obrambo ohranjal prednost, v 25. Minuti jo je celo povečal na 50:38. Tri minute in pol pred koncem tretje tretjine je za velik aplavz poskrbel Simon Petrov, ki se je vrnil po hudi poškodbi in takoj zadel trojko (46:56). V začetku zadnje četrtine je Krka znižala zaostanek na devet točk zaostanka (55:64), Jure Balažič pa je dosegel šesto zaporedno točko za Krko. A Maccabi je spet zaigral agresivneje in takoj spet prišel do višje prednosti, ki jo je do konca tekme brez težav tudi zadržal ter se veselil prve zmage. Poraz Krke je bil tudi pričakovan, a Novomeščani so pokazali nekaj elementov, s katerimi utegnejo biti neugoden nasprotnik za vsakega v regionalni ligi, v kateri so bili v pretekli sezoni celo na zaključnem turnirju.

Ne spreglejte