Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
10. 10. 2011,
11.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gašper Potočnik Dušan Hauptman

Ponedeljek, 10. 10. 2011, 11.45

8 let

Potočnik bo skušal nadgraditi Hauptmana

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Naslednik Dušana Hauptmana na klopi Elektre je po koncu minule sezone postal Gašper Potočnik, ki je ob prihodu z reprezentančne akcije pošteno zavihal rokave, da bo šaleški klub popeljal čim višje.

Elektra iz Šoštanja je preteklo sezono končala na osmem mestu v prvi slovenski ligi in se nato uvrstila v ligo za prvaka, v kateri pa je prišla na štirinajstih tekmah do dveh zmag. Tudi v novem tekmovalnem obdobju si želijo v šaleški dolini priti med najboljših osem, čeprav jim je v prvi vrsti v ospredju obstoj v ligi. Novi trener za to sezono je postal Gašper Potočnik, ki je poleti opravljal funkcijo pomočnika selektorju Božidarju Maljkoviću na evropskem prvenstvu v Litvi. Takoj po prihodu pa je že odšel v Šoštanj, kjer ga je čakala dobro pripravljena ekipa. "Zelo sem bil zadovoljen s stanjem ekipe, ko sem prišel iz Litve. Pomočnika sta opravila zelo dobro delo. Fantje so marljivo trenirali, kar se je videlo. Ob prihodu smo namenili poudarek uigravanju ekipe. Delali smo veliko na taktični bazi. Dejstvo je, da se nam bo neuigranost poznala, vendar ne zaradi moje odsotnosti, temveč zaradi začetka sezone. A je to normalen proces, ker je ekipa nova in je za uigravanje potrebno malo več časa," je o stanju moštva povedal Potočnik.

Iz Heliosa prišel Žiga Zagorc

Največji uspeh je Elektra zabeležila pred dvema letoma, ko je pod vodstvom Boruta Cerarja prišla do drugega mesta v pokalu Spar. V velikem finalu je takrat izgubila z Olimpijo. Pred letošnjo sezono pa je prišlo do kar nekaj sprememb v ekipi. Poleg trenerja Dušana Hauptmana so klub zapustili tudi Boris Jeršin, Marjan Vidovič, Siniša Bilič in Miloš Miljkovič. V Šoštanj je na drugi strani priromal Heliosov dvojec Žiga Zagorc-Sanel Bajramlić, na mestu krilnega centra bo igral Mensud Julević, centrsko pozicijo pa je dopolnil 20-letni in 213 cm visoki Jure Guna. Z nekoliko spremenjeno zasedbo, v kateri bo najverjetneje tudi letos izjemno pomembno vlogo igral Salih Nuhanovič, bo skušal Potočnik iztisniti čim več. Več, kot je to uspelo v pretekli sezoni Hauptmanu. A natančno opredeljenih rezultatskih ciljev v klubu nimajo. "Gremo iz tekme v tekmo. Glavni cilj pred sezono je bil obstanek, vendar verjamem, da je ta ekipa sposobna narediti tudi kaj več," je za Sportal dejal še nekdanji trener škofjeloškega prvoligaša.

Ne spreglejte