Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 3. 2013,
19.26

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 30. 3. 2013, 19.26

8 let, 5 mesecev

Olimpija podaljšala niz porazov Zlatoroga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Košarkarji Uniona Olimpije so v 3. krogu lige za prvaka premagali Zlatorog.

Košarkarji Uniona Olimpije so vknjižili drugi par točk v ligi za prvaka, tako da ob tekmi manj ostajajo stoodstotni, Laščani pa so doživeli še tretji tesen poraz. Favoriziranim Ljubljančanom so se odlično upirali, skoraj nadoknadili 25 točk zaostanka, na koncu tekme pa jim je zmanjkal kanček sreče oziroma natančnosti za veliko presenečenje.

Gostje so hitro zagospodarili na parketu dvorane Tri lilije in se že v prvem polčasu prišli do velikanske prednosti. Ta se je na začetku drugega dela raztegnila na rekordnih 57:32, nato pa so na sceno stopili igralci Zlatoroga. Počasi, a vztrajno so nižali razliko in v zadnji četrtini prišli tik za tekmeca (73:76).

Zanimiva in napeta je bila druga polovica zadnje minute. Žiga Dimec je Laščane približal na 80:82, Jaka Brodnik na 83:84, vsakič pa je na drugi strani igrišča Temmu Rannikko ohranil mirno roko s črte prostih metov in Union Olimpijo obdržal v vodstvu. V zadnjem napadu je imel Zlatorog celo priložnost s trojko izsiliti podaljšek, vendar poskus Sama Udriha ni našel cilja.

Ne spreglejte