Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 12. 2008,
11.11

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Sreda, 10. 12. 2008, 11.11

8 let, 5 mesecev

Okorn bi se vrnil, a …

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Nesojeni trener Uniona Olimpije Gašper Okorn je v izjavi za javnost predstavil svojo stran zgodbe o napovedovani selitvi v Tivoli. "Klubu se zahvaljujem za zaupanje," je med drugim zapisal Okorn.

Ko je postalo dokončno jasno, da Gašper Okorn ne bo prevzel vroče trenerske taktirke Uniona Olimpije, je trener Slupska v izogib različnim interpretacijam umika s seznama kandidatov medijem poslal sporočilo za javnost. Slednje na avtorjevo željo objavljamo v celoti v in vam hkrati "obljubljamo" tudi nadaljevanje trenerske sage tivolskega kluba …

"V zadnjih nekaj dnevih se je moje ime pogosto pojavljalo v javnosti v povezavi z mestom prvega trenerja KK Uniona Olimpije. Sedaj ko je končni rezultat znan, svoje profesionalne poti namreč ne bom nadaljeval pod Rožnikom, sem se odločil podati svoj pogled na dogajanja v minulih dneh.

Upravni odbor Uniona Olimpije oz. njen direktor je z menoj navezal stik v petek, 5. 12.2008. Zanimalo ga je predvsem, kako gledam na nastalo situacijo, v kateri se je znašel KK Union Olimpija, kako sezono izpeljati do konca, kakšni naj bodo na novo postavljeni cilji. V pogovoru sva se dotaknila tudi prihodnje sezone. V glavnem sta si bila najini mnenji podobni. Stvar me je zanimala, pripravljen sem bil sodelovati in priti v Ljubljano, saj je Olimpija zame - in vedno bo - velik izziv. Že v pogovorih pa sem povedal, da imam veljavno pogodbo s poljskim Slupskom in da bo treba najprej rešiti to težavo. Z mojimi delodajalci so potekala pogajanja od sobote do torka. Žal se nismo uspeli dogovoriti. Sem profesionalec. Ne želim z glavo skozi zid. Spoštujem svoje delodajalce, ki izpolnjujejo vse pogoje in obveze, poleg tega pa imam tudi moralno obvezo do njih, saj sem v klub prišel šele pred kratkim in pripeljal tudi dva nova igralca. Če bi odšel, potem bi želel oditi mirno, sporazumno in brez zapletov.

Upravnemu odboru Uniona Olimpije bi se ob tej priložnosti rad zahvalil, še posebej za izkazano zaupanje, ki mi veliko pomeni. Še posebej želim poudariti zelo korekten odnos direktorja Igorja Dolenca. Želim jim veliko sreče v prihodnosti, prav tako novemu trenerju in igralcem.

Na koncu bi rad dodal še to, da me je zanimalo predvsem delo na daljši rok, torej tudi prihodnja sezona. Nisem pristajal le na vlogo ''gasilca'', ampak sem želel z Olimpijo enkrat sezono tudi začeti, sodelovati pri selekciji ekipe in jo od samega začetka pripraviti. Menim, da sem za to sposoben in imam dovolj znanja. V primeru, da bi odhajal le po kostanj v žerjavico, ali da bi me kdo želel peljati žejnega čez vodo, vabila iz Tivolija sploh ne bi sprejel.''

Ne spreglejte