Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 9. 2008,
10.36

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 15. 9. 2008, 10.36

8 let, 5 mesecev

Novo dejanje ljubljansko-domžalskega rivalstva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Slovenski tercet v jadranski druščini - Union Olimpija, Helios in Krka - je ujel pravi tekmovalni ritem in začel zmagovati. Prihodnji teden superpokal v Postojni.

Navijači edinega slovenskega evroligaša se že nestrpno spogledujejo s prihodnjim tednom, ko se bo na močnem mednarodnem turnirju (26. – 28. 9.) uradno predstavila Union Olimpija. Na turnirju v Tivoliju bodo ob "zmajih" nastopili še košarkarji Maccabija, Panathinaikosa, Fenerbahčeja. Medtem ko v Tivoliju potekajo predpriprave na odmeven turnir, na katerem bo sodniško piščalko na klin obesil Iztok Rems, se Ljubljančani v ustaljenem ritmu pripravljajo na novo sezono. Tako so v drugi polovici minulega tedna odigrali dve pripravljalni tekmi in obe tudi dobili. Sprva so v Poreču z rezultatom 65:55 ugnali Triumph. Tekma je bila sicer sila nenavadna, saj so bile razmere zaradi izjemne vlage in drsečega parketa vseskozi na meji regularnega. Med posamezniki je izstopal Jasmin Hukić, ki je dosegel 17 točk, štiri manj pa je prispeval Marko Milič. Nepričakovano več dela so imeli izbranci Alekandra Džikića, med katerimi zaradi reprezentančnih obveznosti še vedno ni Vlada Ilievskega in Vladimirja Golubovića, s trboveljskim Rudarjem (79:72). Ob soočenju z Zasavci je imel glavno besedo Hrvat Damjan Rudež, ki je dosegel 18 točk, 11 pa jih je prispeval Milič.

Prihodnji teden superpokal

Tudi domžalski Helios nadaljuje v zmagovitem slogu. Igralci trenerja Radomirja Mijanovića so v dosedanjih petih pripravljalnih tekmah zabeležili že štiri zmage. Zadnja žrtev je bil ruski prvoligaš Krasnojarsk (69:61). Ob zmagi v Poreču je vlogo prvega strelca prevzel 195 cm visoki branilec Nick Jacobson (15), izkazala pa sta se tudi ostali dve močni okrepitvi: Alvin Snow (11) ter Željko Zagorac (12). Domžalčane nova preizkušnja čaka že v četrtek. Tekmec v Kranjski Gori pa bo Lokomotiv iz Rostova.

Sicer pa se bosta finalista zadnjih dveh državnih prvenstev kaj kmalu pomerila med seboj. Prihodnjo sredo (24. 9.) bo namreč dvorana Šolskega centra Postojna prizorišče tradicionalnega superpokala. Olimpija bo to pot nastopila kot branilec lovorike, ki jo je lani osvojila na Polzeli, in tudi kot državni ter pokalni prvak, Helios pa kot podprvak v vlogi izzivalca.

Zaigral tudi Petrov

Z dosedanjim delom predsezone pa so zaenkrat lahko nadvse zadovoljni tudi pri novomeški Krki, ki se v novi sezoni vrača v regionalni ligo NLB. Nekdanji državni prvaki pod vodstvom trenerja Ivana Sunare nizajo zmage. Po zmagah nad Elektro in Zagrebom je bila prešibka tudi Cedevita. Dolenjci so Hrvate ugnali z rezultatom 78:73. Prvi strelec je bil ameriški branilec Ricky Shields (25), svoje delo pa sta kakovostno opravila tudi izkušeni Davor Marcelić in Smiljan Pavič (oba 16 točk). Ob tem velja omeniti, da se je s to tekmo pod koše v dresu matičnega kluba vrnil Simon Petrov. Slednji je zaradi lažje poškodbe izpustil del priprav, ob zmagi nad Cedevito pa so mu v statistiko vpisali štiri točke.

Ne spreglejte