Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
23. 5. 2015,
8.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Rogaška Tajfun finale Damjan Novaković Dejan Mihevc Sandi Čebular

Sobota, 23. 5. 2015, 8.47

8 let

Nekdanji reprezentant razrešil dvome o zmagovalcu na prvi tekmi finala

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Če se dan po jutru pozna, potem se nam obeta izjemno razburljiv finale med Rogaško in sosedom Tajfunom. Prva je unovčila prednost domačega terena in pritisk prestavila na ramena sosedov iz Šentjurja.

Prva tekma v nabito polni dvorani v Rogaški Slatini je postregla z napetimi dogodki, že takoj na začetku pa so vajeti v svoje roke prevzeli izbranci Damjana Novakovića.

Rogaška je vodila z 20:9, 43:33, najvišja prednost pa je bila slabe štiri minute pred koncem, ko je imela pri rezultatu 76:62 naskok kar 14 točk. A so se gostje iz Šentjurja vedno vrnili nazaj med žive. Enako je bilo tudi ob koncu dvoboja.

Čebular mož odločitve

Priključek so namreč ujeli po delnem izidu 11:0 (73:76). Takrat je bilo do konca še 1:22. Obetal se je razburljiv konec, a je vse dvome o zmagovalcu prve tekme, igra se na tri dobljene, razblinil najboljši mož na parketu Sandi Čebular. Nekdanji slovenski reprezentant je za Slatinčane (zmagali so z 81:73) v pravem trenutku zadel trojko, dvoboj pa končal pri 21 točkah, šestih skokih in petih podajah. Razpoložen je bil tudi Dražen Bubnić, ki je prispeval 17 točk, tekmo pa zaradi petih osebnih napak končal predčasno.

Kar 1.800 navijačev je pričaralo odlično vzdušje, svojo podporo pa so imeli tudi Šentjurčani, ki bodo imeli v nedeljo vlogo domačina. Na prvi tekmi se je četi Dejana Mihevca poznalo, da ni igral prvi organizator igre Ceola Clark, ki je proti Krki prejel grd udarec v glavo.

"Naredili smo le tretjino poti do končne zmage. Mislim, da smo bili boljši nasprotnik vso tekmo. Gostom smo po lastnih neumnostih nekajkrat dovolili, da so se približali. Bolj boli to, da smo prejeli tri zaporedne trojke, po katerih je naša prednost z 12 točk skopnela le na tri. Na srečo smo nato tudi mi pretrgali strelski post, na drugi strani zadeli trojko in odločili tekmo. Kot na vseh dosedanjih tekmah s Tajfunom smo imeli tudi tokrat težave s skokom. Če tega elementa do naslednjič ne popravimo, nam bo še težje," opozarja Novaković.

Pri Tajfunu upajo, da bo kmalu v pogonu ameriški organizator igre

V taboru Tajfuna upajo, da se bo kmalu v pogon vrnil Američan Clark, saj je za njih zelo pomemben, na prvi tekmi sezone pa je Slatinčanom na primer natresel kar 29 točk.

"Kljub porazu se ne predajamo, saj gre vendarle za prvo tekmo finala. Rogaška je imela prednost domačega igrišča in mislim, da je to izkoristila. Zdaj se niz seli v Šentjur. Upam, da se v našo rotacijo vrne Clark. Kljub temu da njega v njej tokrat ni bilo, mislim, da so preostali fantje korektno opravili svoje delo. Rogaška nam je pobegnila, a smo se vrnili na štiri točke zaostanka, pa nato napravili napako v korakih ali treh sekundah pod obročem. Slatinčani so nam tako znova ušli. Tekmo bomo analizirali in se dobro pripravili za nedeljo," pa so bile Mihevčeve besede.

Ne spreglejte