Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
24. 4. 2008,
13.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 24. 4. 2008, 13.01

8 let

Milič: Če so padali velikani, zakaj ne bi še Partizan

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V petek bo Ljubljana ponovno dihala za košarko, saj bo Union Olimpija odigrala polfinalno tekmo "Final 4" lige NLB proti Partizanu. Kapetan Marko Milič bi se rad veselil skupaj z navijači.

Obe medsebojni tekmi evroligašev v regionalnem tekmovanju je v tej sezoni dobil Partizan. Najprej je v Tivoliju dobesedno povozil Uniona Olimpijo s 83:60, pred domačim občinstvom prejšnji mesec pa se je moral krepko potruditi, da je strl odpor Ljubljančanov (86:81). Prav obračun v Beogradu je lepa popotnica za Slovence in pravi pokazatelj, da lahko v polfinalu lige NLB pričakujemo oster boj za vsako žogo in posledično zmago.

Ne mislimo le sodelovati na tem turnirju

Kdo je favorit tega dvoboja, ni nobena skrivnost. Partizan je namreč redni deli lige NLB končal z vsega dvema porazoma, v elitni evroligi pa je prišel do četrtfinala, kjer mu je pohod do F4 zaustavila španska TAU Ceramica. Vendar ti rezultati še ne zagotavljajo uspeha proti Olimpiji, ki je v tej sezoni že dokazala, še posebej na domačem parketu, da lahko premaga praktično vsakogar. Na kolena sta padla slovita CSKA in Olympiacos, za las pa so bili zeleno-beli prekratki proti Sieni in TAU Ceramici. Prav slednji ekipi in moskovski CSKA so se denimo uvrstili na F4 evrolige, kar le še potrjuje uspeh Šiškarjev. " Partizan je največje presenečenje letošnje evrolige. Enajst domačih srbskih igralcev ter Američan Palacio je dobra kombinacija. Oni so favoriti zaključnega turnirja najboljše četverice, vendar imamo tudi mi svoje prednosti. V tej sezoni smo v evroligi že pokazali, da lahko v Tivoliju pade velikan evropske košarke, zato ne vidim razloga, zakaj ne bi tokrat premagali še Partizana. Ne mislimo le sodelovati na tem turnirju, temveč zmagati. Ta tekma je finale pred finalom. Na Partizana smo se začeli pripravljati šele pred dnevi, saj trener Džikić jemlje vsako tekmo posebej – tudi te v državnem prvenstvu. Na drugi strani pa tudi ne bi bilo smotrno, da bi se že 14 dni pripravljali na Partizana. Pri igralcih bi verjetno prišlo, kot bi dejali Američani, do 'over loada' (beri: preveč informacij). Upam le, da bo dvorana pokala po šivih in da se bomo z navijači skupaj veselili," je kost za glodati navijačem Uniona Olimpije vrgel kapetan moštva Marko Milič.

Utrujeni smo vsi, a ...

"Milko" je v ligi NLB igral nekoliko manj v povprečju kot v elitni evroligi, kar je razumljivo, zato je tudi njegova statistika v jadranskem tekmovanju nekoliko slabša. V Evropi je denimo v dobrih 30 minutah na tekmo v povprečju dosegal 15,6 točk, 6,4 skoke in1,5 podaj. V ligi NLB je na parketu preživel nekoliko več kot 25 minut na tekmo, v tem času pa prispeval 13,6 točk, 4,2 skoka in 1,9 podaj. Ne gre dvomiti, da ljubljenec ljubljanskega občinstva v petek ne bi dal vsega od sebe in bo zagotovo med tistimi košarkarji, ki bodo najbolj grenili življenje košarkarjem Partizana. Slednji je v tej sezoni odigral veliko tekem in zdi se, da je vrhunec forme že dosegel, vendar Milič opozarja. "Ne bi bilo najbolj pametno, da bi rekel, da je Partizan že dosegel top formo, nato pa bi mi izgubili za 15 točk. Izpadel bi prav smešno. Zagotovo so košarkarji utrujeni, ker so se tekme vrstile v napornem ritmu. Na drugi strani smo tudi mi utrujeni, saj smo igrali evroligo, ligo NLB, slovenski pokal, dva smo celo osvojili. Sedaj igramo še tekme državnega prvenstva v ritmu dveh tekem na teden. Zagotavljam, da bomo v petek vsi tisti pravi, kajti ko pride na vrsto takšna tekma, posameznik vse pozabi. Adrenalin požene kri v žilah in vsak iztisne iz sebe maksimum," je pogovor pred petkovim dvobojem s črno-belimi za Sportal zaključil Milič, ki ima od četrtka naprej tudi svojo spletno televizijo. Več si lahko pogledate na www.milko.tv.

Ne spreglejte