Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Sreda,
21. 5. 2008,
14.02

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 21. 5. 2008, 14.02

8 let

Matjaž Smodiš ostaja med prvaki

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Čeprav se je v nabiralniku Matjaža Smodiša nakopičilo kar nekaj bogatih in odmevnih ponudb, pa bo slovenski reprezentant tudi v prihodnje član CSKA, s katerim je letos še drugič postal evropski prvak.

Že ko je tik pred finalno tekmo evrolige novo pogodbo z ruskim košarkarskim velikanom podpisal trener Ettore Messina, je bilo mnogim bržkone jasno, da bo v Moskvi ostal tudi novomeški orjak. "Smodiš+Messina" je kajpak enačba za uspeh, česar se zavedajo tudi pri vodstvu CSKA. Zato so 205 cm visokemu krilnemu centru v podpis ponudili novo pogodbo, ki jo je Novomeščan po krajšem premisleku tudi podpisal.

"Sila nespametno bi bilo, če bi klub zapustil v tem trenutku. Želim ostati v kolektivu, ki osvaja lovorike. Želim biti del najbolj organiziranega kluba v Evropi. Trdo sem garal, da sem prišel do tako visoke profesionalne ravni, zato bi rad tu ostal čim dlje," je dejal Smodiš, ki sicer ob selitvi v Moskvo leta 2005 ni skrival zadržanosti do ruske prestolnice. Večkrat je celo poudaril, da se je družina hitreje privadila na okolje kot pa on sam. A očitno ga to ni odvrnilo od nadaljnjega sooblikovanja moskovske zgodbe o uspehu, čeprav so ga snubili v precej toplejših krajih. Tako naj bi imel na mizi bogate ponudbe Barcelona, Unicaja, Panathinaikosa in bojda tudi Olympiacosa. Toda odločil se je za CSKA, s katerim je v začetku meseca po letu 2006 še drugič postal evropski klubski prvak.

Z Moskovčani je Smodiš podpisal triletno pogodbo z možnostjo podaljšanja za še eno sezono. Dan pred tem je Rusom zvestobo obljubil tudi Trajan Langdon, ki bo med prvaki ostal vsaj do leta 2010. "V CSKA sem prišel skupaj z Matježem in Trajanom. Prava čast je delati s takšnimi igralci, zato sem vesel, da bomo ostali še naprej skupaj," je ob tem dejal trener Messina, s katerim je Smodiš sodeloval že v Virtusu in tedaj prvič stopil na najvišjo evropsko stopničko.

Ne spreglejte