Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
6. 6. 2008,
9.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 6. 6. 2008, 9.49

8 let

Martič si zatiska oči, da bo Helios v soboto favorit

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Četrta tekma DP v košarki bo nadvse zanimiva, saj bo Union Olimpija igrala brez štirih košarkarjev, pri Heliosu pa bo manjkal le Robert Troha. Po mnenju Zorana Martiča je Olimpija še vedno favorit.

Minulo soboto je Union Olimpija zaradi nespametne poteze centra Mirze Begića, ko je pljunil sodnika, ostala brez enega košarkarja, v sredo pa so zaradi pretepaškega incidenta morali pod prho še trije Američani v zeleno-belem dresu (Maurice Bailey, Ronell Taylor in Chris Booker), ki bodo v soboto v Hali Komunalnega centra spremljali potek dogodkov le v civilni opravi. Osrednji figuri rokoborskih prijemov sta bila sicer Taylor in Robert Troha. Slednji je v Tivoliju dobil le tehnično napako, dan po tekmi, potem ko je komisar lige Boris Majer pregledal posnetek, pa je prav tako dobil prepoved igranja v naslednjem obračunu. Kljub temu, da bo Olimpija gostovala v Domžalah kar brez štirih igralcev, trener Heliosa Zoran Martič ne priznava prednosti njegovega moštva. "To je za nas nepomembno," je sprva dejal in nato dodal: "Ne mislim, da je to kakšna posebna prednost za nas."

Helios bo lahko gojil hitro igro

Dejstvo je, da bo glavna prednost Heliosa na sobotni tekmi možnost igranja hitre igre, s katero bo utrudil številčno oslabljene Ljubljančane in tako morebiti izsilil odločilno peto tekmo. Trener Uniona Olimpije Aleksandar Džikić bo imel namreč na razpolago le Jana Močnika, Sašo Dončića, Hasana Rizvića, Mirzo Sarajlijo, rekonvalescenta Sašo Ožbolta, Jasmina Hukića, Miho Zupana in Marka Miliča.

Prav slednji pa je bil v četrtek v Heliosovem sporočilu za javnost še okrcan, češ da je podal neresnične in žaljive izjave na račun igralcev domžalskega moštva. V taboru aktualnih prvakov želijo opravičilo od kapetana zmajev, ljubljanski klub pa je že sporočil, da se bo distanciral od tega primera.

Martič: Ne smemo ponoviti tivolske predstave

Kakorkoli že, košarkarji Heliosa morajo pozabiti na sredin poraz v Ljubljani, če želijo še upati na ubranitev naslova državnega prvaka. Pred domačo publiko so vselej za odtenek boljši kot na gostovanjih, zato lahko pričakujemo drugačen obraz kapetana Domna Žeraka in druščine, ki bodo morali po mnenju Zorana Martiča narediti slednje: "Popraviti bomo morali igro v obrambi kot tudi v napadu. V obrambi smo igrali v sredo premalo čvrsto. Očitno v treh dneh ne moremo ponoviti dveh dobrih predstav. Zato si tivolske na naslednji tekmi ne smemo privoščiti. V nasprotnem primeru se nam ne piše najbolje. Odigrati bomo morali maksimalno angažirano. Ne smemo izgubiti toliko žog, sicer se ne bomo mogli enakovredno kosati z Union Olimpijo, ki je favorit in ima kvaliteto.."

Za razliko od minule sobote bo tokrat tekma na sporedu šele ob 20.35.

Ne spreglejte