Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
8. 9. 2013,
8.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Hrvaška Slovenija

Nedelja, 8. 9. 2013, 8.05

8 let

Markota: Vidmar? Ostal bo še brez drugega zoba

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V slovenskem prostoru je hrvaški košarkar Damir Markota doživel stožiško evforijo, ko se je z ekipo Uniona Olimpije uvrstil v drugi del elitne evrolige. Zdaj se želi vrniti na kraj velikega veselja.

V sezoni 2011/12 se je Olimpija na čelu z Juretom Zdovcem po dolgih sušnih letih spet uvrstila med najboljših 16 ekip v evroligi. Ljubljano je takrat v novih Stožicah zajela prava košarkarska evforija, kot zdaj vlada na evropskem prvenstvu. Del ekipe je bil tisto leto tudi hrvaški košarkar Damir Markota, ki pa je v naslednji sezoni zaradi neizplačanih obveznosti spakiral kovčke.

Pomemben člen je tudi v hrvaški reprezentanci na EuroBasketu, ki ima po treh tekmah dve zmagi in en poraz. Zaveda se, da so slovenski košarkarji, ki bodo danes zvečer stali nasproti Hrvaški, zaradi podpore s tribun, podobno je čutil tudi sam v Stožicah, še bolj nevarni, a pred njo ne nameravajo poklekniti. "Kot domačin čuti Slovenija največji pritisk. V pripravljalnem obdobju je dobro igrala. Na prvenstvu imajo slovenski košarkarji že tri zmage, premagali so tudi Španijo, v ekipi imajo dobrega trenerja in za seboj armado navijačev. S podporo navijačev lahko pridete še zelo daleč. Slovenija bo postajala vse boljša in boljša," je sprva nekaj besed naslednjemu tekmecu namenil Markota.

"Vidmar? Ostal bo še brez drugega zoba"

Poudarja, da so Hrvati nevarni za vsakogar, dodatno samozavest pa so dobili po dveh težkih zmagah proti Gruziji in Poljski, s katerima so resni kandidati za uvrstitev v drugi del prvenstva: "Upam, da se bo nadaljevalo v takšnem ritmu. Pomembno je bilo, da smo proti Poljski štirideset minut verjeli v našo zmago. Vedeli smo, da ne bo lahko. Mi smo pravi fantje in ne igramo košarke od včeraj. Pokazali smo, da lahko, in verjamemo, da lahko še več."

Na večerni tekmi bo tako njega kot soigralce pričakala agresivna in čvrsta igra Slovenije, a se ne strinja, da bi bili naši košarkarji bolj agresivnih od njih. "Jaz mislim, da smo mi bolj agresivni od Slovencev. To bomo pokazali pred polno dvorano in vas premagali. To bo užitek," je dejal soigralec Gašperja Vidmarja pri Bešiktašu v pretekli sezoni. Slišal je za zgodbo o izpadlem zobu slovenskega centra in mu v svojem slogu poslal novo sporočilo, kot že ob začetku priprav na EuroBasket, ko je v pogovoru za Sportal v šali dejal, da ga bo ob prvi priložnosti udaril: "Ostal bo še brez drugega. Najpomembneje je bilo, da se je on vrnil po tem dogodku in znova igral. Bil je v rotaciji, ko je Slovenija premagala Španijo."

Ne spreglejte