Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
30. 3. 2022,
5.35

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 3,00

3

Natisni članek

Detroit Pistons LeBron James Los Angeles Lakers Dallas Mavericks Brooklyn Nets Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić NBA Liga NBA

Sreda, 30. 3. 2022, 5.35

2 leti

Liga NBA, 29. marec

Nora predstava Dallasa in Dončića, ki se je izenačil z legendo lige NBA

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 3,00

3

Luka Dončić | Luka Dončić se je poigral s košarkarji Los Angeles Lakers. | Foto Guliverimage

Luka Dončić se je poigral s košarkarji Los Angeles Lakers.

Foto: Guliverimage

Pred 20 tisoč navijači se je Luka Dončić skupaj s soigralci poigral z Los Angeles Lakers (128:110), ki so nastopili brez osrednjih zvezdnikov LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa. Vsega je bilo konec praktično že po prvi četrtini. V zadnji Dončić sploh ni stopil na parket, kljub vsemu pa je vknjižil nov trojni dvojček – 34 točk, 12 skokov in 12 asistenc. S tem dosežkom se je na petem mestu po številu doseženih trojnih dvojčkov s 30 ali več točkami izenačil z legendarnim Wiltom Chamberlainom. Veliko veselje Gorana Dragića ob zmagi Brooklyn Nets proti Detroit Pistons s 130:123. V derbiju večera so Milwaukee Bucks premagali Philadelphio 76ers.

Rezultat 43:25 po prvi četrtini in vodstvo Dallas Mavericks proti Los Angeles Lakers sredi druge četrtine s 63:33 povesta, da je bilo že takrat jasno, kdo se bo na koncu večera veselil zmage. Glavno vprašanje je bilo, kako bodo Luka Dončić in soigralci dokončali tekmo.

Do polčasa so dosegli velikih 82 točk, kar so LA Lakers dopustili prvič po letu 1960, ko so se iz Minneapolisa preselili v Los Angeles. "Košarkarji so bili osredotočeni, se zavedali svojih nalog. Dobro so opravili svoj del posla," je bil zadovoljen trener Mavericks Jason Kidd.

Vrhunci igre med Dallas Mavericks in LA Lakers

Brez LeBrona Jamesa in Anthonyja Davisa so bili gostje videti povsem nebogljeni. Dončić in druščina so jih pahnili celo na 11. mesto v zahodni konferenci, kar pomeni, da niso več v območju dodatnih kvalifikacij za dve prosti mesti v končnici – neposredno se vanjo uvrsti šest najboljših ekip v vsaki konferenci, ekipe od šestega do desetega mesta pa igrajo dodatne kvalifikacije za preostali vstopnici.

Ker imajo Lakers do konca rednega dela pred seboj le še sedem tekem, se bodo morali podvizati, če ne bodo želeli sezone končati 10. aprila. Zato pa je bistveno drugačen pogled pri Teksašanih. Z zmago so ostali trdno na četrtem mestu. Z dvema manj jim za ovratnik dihajo Utah Jazz (ponoči so proti LA Clippers zapravili 25 točk prednosti – ob vstopu v tretjo četrtino so namreč vodili s 76:51, tik pred začetkom zadnje pa še z 20 točkami naskoka, a so zapravili praktično že dobljeno tekmo), vsega eno pred njimi pa so na tretjem mestu Golden State Warriors.

Vrhunci igre Luka Dončića

Luka je spet čaral pred 20 tisoč navijači Dallasa. V prvi četrtini je do rezultata 23:12 dosegel že 15 točk, gostujoči trener Frank Vogel pa je moral že dvakrat poklicati igralce na krajši posvet, kar je bil znak, da njihova igra ne deluje: "Na pick'n'roll z Luko Dončićem se je težko pripraviti."

Slovenski košarkarski čarodej se ni zaustavljal in še naprej polnil koš tekmeca ter razigraval soigralce. K zmagi je prispeval 34 točk, 12 skokov in 12 asistenc, ob tem pa je izgubil le eno žogo, kar je pokazatelj, kako veliko predstavo je zrežiral. Povrhu vsega ga je Kidd v zadnji četrtini celo pustil na klopi in ga odpočil, saj je bila prednost neulovljiva.

Luka se je tako lahko pohvalil z desetim trojnim dvojčkom v tej sezoni in je zdaj pri številki 46 v karieri. Hkrati mu je trojni dvojček uspelo doseči na 21 tekmah, na katerih je dosegel 30 ali več točk. S tem se je na lestvici trojnih dvojčkov z več kot 30 točkami na tekmo na petem mestu izenačil z legendarnim Wiltom Chamberlainom.

In kaj 23-letnemu Ljubljančanu pomeni, ko sliši, da ga tolikokrat omenjajo z največjimi košarkarskimi velikani v vsej zgodovini? "Upam, da bo to še večkrat," se je zasmejal in nadaljeval: "Ne, ne vem, kaj naj rečem. Hvaležen sem, da sem tukaj. Spomnim se večera nabora, ko sem si le želel, da bi me kdo izbral. Nikdar si nisem mislil, da bom imel takšen vpliv, vendar se zavedam, da moram še naprej delati. Upam, da bom kdaj osvojil prvenstvo."

Po All-Star vikendu Luka igra izjemno. Vse je videti tako lahko, prelahko, poudarja nekdanji košarkar ljubljanske Olimpije Davis Bertans, ki je ob koncu prestopnega roka skupaj s Spencerjem Dinwiddiejem prišel iz Washingtona. Latvijec je tokrat dosegel 14 točk – od tega je zadel štiri trojke: "Vse je videti povsem normalno. Vsi se zavedamo, kaj počne. In to je neverjetno. Hkrati nas razvaja. Igra je zanj videti tako enostavna."

Dragiću se lahko vse bolj smeji, Brooklyn se v zvezdniški opravi ogreva za končnico

Razlog za veselje so imeli tudi pri Goranu Dragiću. Brookyln Nets so doma preskočili Detroit Pistons s 130:123. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance je na parketu prebil 27 minut in v tem času dosegel devet točk, v statistiko pa vpisal še šest skokov in tri asistence. A so se košarkarji Brooklyna mučili s sicer neprepričljivimi košarkarji Detroita, ki so v tej sezoni osvojili le 20 zmag.

Osrednji zvezdnik Nets Kevin Durant je moral prikazati izjemno predstavo, da je padel tekmec, ki je vodil tudi z več kot desetimi točkami. Z 41 točkami je bil najboljši strelec. Drugi najboljši je bil s 24 točkami Kyrie Irving. Da, prav ste prebrali. To je bila že njegova druga domača tekma v tej sezoni, potem ko je zvezna država New York prejšnji teden sprostila ukrep za športnike in lahko, čeprav niso cepljeni proti covid-19, igrajo v zaprtih prostorih.

Brooklyn bo najverjetneje moral odigrati dodatne kvalifikacije za končnico, saj zaseda osmo mesto in je od šestega oddaljen za tri zmage. A bo četa Steva Nasha v trenutni sestavi pogledovala bistveno višje kot le proti preboju v izločilne boje. 

Izjemno razburljiv je bil obračun med Philadelphia 76ers in Milwaukee Bucks. Ekipi sta povsem pri vrhu vzhodne konference. V napeti končnici je Giannis Antetkounmpo z zadetim prostim metom 13,2 sekunde pred koncem tekme postavil končni rezultat 118:116. S 40 točkami, 14 skoki in šestimi asistencami je bil prvo ime ob zmagi aktualnih prvakov.

Goran Dragić
Sportal Čustvena in zmagovita Dragićeva vrnitev domov

Liga NBA, 29. marec:

Philadelphia 76ers : Milwaukee Bucks 116:118
Harden 32, 9 as., Embiid 29, 14 sk., 7 as., Harris 22, 11 sk., 6 as.; Antetokounmpo 40, 14 sk., 6 as., Middleton 22, 9 sk., 7 as., Holiday 18, 10 as., 8 sk.

Washington Wizards : Chicago Bulls 94:107
Hačimura 21, Caldwell-Pope 20, Porzingis 14, 10 sk.; DeRozan 32, 7 sk., 4 as., Vučević 27

Brooklyn Nets : Detroit Pistons 130:122
Durant 41, 11 sk., 5 as., Irving 24, … Dragić 9 (met za 3 1/3, za 2 3/4), 6 sk., 3 as., 1 ukr. žoga, 4 izg. žoge v 27 min.; Cunningham 34, Stewart in Bay 15

Dallas Mavericks : Los Angeles Lakers 128:110
Dončić 34 (met za 3 4/12, za 2 8/11, prosti meti 6/7), 12 sk., 12 as., 1 ukr. žoga, 1 izg. žoga v 30 min., Bullock 17, Bertans 14, Dinwiddie 13, 6 as.; Monk 28, Westbrook 25, 8 sk., 6 as.

Los Angeles Clippers : Utah Jazz 121:115
George 34, Jackson 21; Mitchell 33, Conley 19

Lestvica:

fgfg
Pascal Siakam
Sportal Toronto po podaljšku premagal Boston, Jokić spet blestel
 
Ne spreglejte