Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 5. 2018,
7.31

Osveženo pred

5 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59

Natisni članek

New Orleans Pelicans Golden State Warriors Stephen Curry Toronto Raptors Cleveland Cavaliers Liga NBA

Sreda, 2. 5. 2018, 7.31

5 let, 11 mesecev

Liga NBA, konferenčni polfinale, 1. maj

Drama po podaljšku LeBronu in druščini, Curry se je vrnil v velikem slogu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,59
Lebron James | Foto Reuters

Foto: Reuters

Branilci naslova Golden State Warriors, ki so dočakali vrnitev Stephena Curryja, so v boju za konferenčni finale s 121:116 ugnali New Orleans Pelicans in povedli z 2:0 v zmagah. Cleveland Cavaliers so po podaljšku s 113:112 strl Toronto, LeBron James je ob vodstvu z 1:0 v seriji prispeval trojni dvojček.

Gledalci v Air Canada Centre v Torontu so bili priča razburljivemu uvodnemu srečanju konferenčnega polfinala med Raptorsi in Cleveland Cavaliers.

Gostitelj so odlično začeli, po prvi četrtini vodili za 14, na začetku zadnje pa imeli prednost desetih točk, a je niso znali zadržati. Cleveland se je vrnil v igro in izsilil podaljšek, v katerem je kanadski ekipi ušel na šest točk, ob pisku sirene pa zadržal točko prednosti in serijo začel s pomembno zmago na gostujočem terenu. Najbolj razpoložen košarkar Clevelanda je bil s 26 točkami LeBron James, ki je za trojni dvojček dodal še 13 asistenc in 11 skokov. Pri domačih je največ točk, 22, dosegel Demar DeRozan, izkazal pa se je litovski center Jonas Valanciunas z 21 točkami in 21 skoki.

LeBron James je dosegel svoj 21. "trojni dvojček" v tekmah končnice lige NBA. Pred njim je na večni lestvici le še Earvin "Magic" Johnson, ki mu je ta podvig uspel 30-krat.

"Na tej tekmi smo pokazali značaj, predvsem pa je bila pomembna naša kolektivna igra. Vsak od nas je prispeval svoj kamenček v mozaiku. Zmago smo si močno želeli in jo tudi dosegli," je po zmagoslavju v Kanadi dejal James. 

Stephen Curry se je vrnil v velikem slogu. | Foto: Reuters Stephen Curry se je vrnil v velikem slogu. Foto: Reuters

Curry blestel ob vrnitvi

Na parket dvorane Oracle Arena v Oaklandu je na veselje domačih gledalcev po poškodbi spet stopil zvezdnik Stephen Curry in ob vrnitvi – zaradi poškodbe kolena je izpustil 16 tekem – navdušil z 28 točkami. Prvaki Golden State Warriors so tudi na drugi tekmi konferenčnega polfinala dosegli zmago, New Orleans Pelicans so premagali s 121:116. "Lepo se je bilo vrniti na parket. Kmalu bom tam, kjer sem nekoč že bil," je dejal Curry, ki je odigral 27 minut, trener Steve Kerr pa je dodal: "Bil je Steph, kot smo ga vajeni. Ne potrebuje veliko, da se ogreje. Načrtovali smo, da bo igral 25 minut, ne toliko zaradi kolena, pač pa zaradi celotnega stanja, vrnitve po več kot mesecu ..."

Točko več kot povratnik Curry je vknjižil Kevin Durant. Pri gostih je bil najučinkovitejši Anthony Davis s 25 točkami, 15 skoki in petimi podajami, Jrue Holiday je dosegel 24 točk.

Liga NBA, konferenčni polfinale, 1. maj

Golden State Warriors : New Orleans Pelicans 121:116 /2:0/
Durant 29, Curry 28; Davis 25, 15 sk, Holiday 24

Toronto Raptors : Cleveland Cavaliers 112:113* (105:105)  /0:1/
DeRozan 22, Valanciunas 21, 21 sk.; James 26, 13 asist., 11 sk., Smith 20

*podaljšek

//razmerje v zmagah, igrajo na štiri, po sistemu 2-2-1-1-1

Ne spreglejte