Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2013,
19.19

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Liga NBA Beno Udrih Orlando Magic

Nedelja, 3. 3. 2013, 19.19

8 let

Lakers prvič po dveh mesecih, Miami popravil rekord

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Los Angeles Lakers imajo končno toliko zmag kot porazov, prvaki lige NBA iz Miamija so zabeležili 14. zaporedno zmago. Orlando Bena Udriha (5 točk) je doma razočaral proti Memphisu.

V obračunu vodilnih moštev zahodne konference je Miami vknjižil že 43. zmago, New York pa je doživel 21. poraz. Z 32 točkami v "Velikem jabolku" najboljši strelec tekme sicer domači igralec Carmelo Anthony, a sta pri gostih s Floride blestela LeBron James (29 točk, 11 skokov in 7 podaj) ter Dwayne Wade (20 točk, 8 skokov in 8 podaj). Chris Bosh jih je k zmagi 99:93 dodal 16, Shane Battier pa 12. Aktualna postava Miamija je tako neporažena že 14 tekem zapored in je s tem izenačila rekord franšize. "To je bila ena naših najlepših zmag v sezoni. Zaostajali smo že za 16 točk, na koncu pa le prišli do zmage, kar proti Knicks nikakor ni lahko," je po tekmi povedal James. Na lestvici je New York izgubil eno mesto, saj je poraz izkoristila Indiana, ki je s 97:92 premagala Chicago. David West je dosegel 31 točk.

Moštvo Los Angeles Lakers je po več kot dveh mesecih dočakalo trenutek, ko se lahko pohvali z enakim številom zmag in porazov. Po tesni zmagi nad Atlanto (99:98), čeprav so jezerniki imeli v drugem polčasu že 16 točk prednosti, ima v obeh kategorijah 30, še vedno pa je na zahodnem delu le na devetem mestu, tako da se mu še vedno izmika končnica. Lakers so v zadnjih 18 nastopih vknjižili 13 zmag. Tekmo je devet sekund pred koncem odločil Kobe Bryant, ki je skupaj dosegel kar 34 točk. Lakers so imeli tokrat na tribunah tokrat tudi znanega navijača, saj je za njih pesti stiskal tudi srbski teniški zvezdnik Novak Đoković.

Orlando Magic je podpisal predajo "grizlijem" iz Memphisa, ki so se v zadnjih desetih srečanjih zmage veselili kar devetkrat. Tokrat je mejo desetih točk preseglo kar šest igralcev Memphisa, zanimivo pa je, da je bil prvi strelec Tayshaun Prince, čeprav je dosegel le 14 točk. Ekipa Bena Udriha, ki je prispeval pet točk, je po 20. decembru zmagala le štirikrat, izgubila pa kar 31-krat.

V napetem obračunu v Los Angelesu, pravem zahodnem derbiju, je Oklahoma City ugnala L. A. Clippers. Ponovno sta blestela Kevin Durant (35 točk) in Russell Westbrook (29), Oklahoma pa je po treh zaporednih neuspehih na gostovanjih končno zmagala. "V napeti tekmi in v atmosferi, kot bi že igrali končnico, smo dosegli veliko zmago. Take tekme imam najraje," je po tekmi povedal Durant. Pri poražencih je Chris Paul dosegel 26 točk.

Ne spreglejte