Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Torek,
5. 7. 2016,
20.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

Natisni članek

Kevin Durant Cleveland Cavaliers NBA LeBron James Miami Heat Dwyane Wade

Torek, 5. 7. 2016, 20.13

6 let, 7 mesecev

Kako se bo odločil Dwyane Wade?

Kralj James želi razočarati Gorana Dragića

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20
Dwyane Wade LeBron James | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Po velikem prestopu zvezdnika lige NBA Kevina Duranta k Golden State Warriors bi lahko za naslednjo veliko prestopno bombo poskrbel Dwyane Wade. Dozdajšnji član Miamija z Vročico še ni podaljšal sodelovanja, zanj pa se resno zanimajo prvaki iz Clevelanda.

Zvezdnik Clevelanda in novopečeni prvak lige LeBron James želi odgovoriti zvezdnikoma iz Golden Stata Stephu Curryju in Klayju Thompsonu, ki sta v Kevinu Durantu dobila ogromno okrepitev, s katero so postali glavni kandidati za šampionski prstan.

James bo poskušal v Cleveland zvabiti izkušenega Dwyana Wada, ki se še vedno pogaja z Miamijem za novo pogodbo. Zvezdniški soigralec Gorana Dragića ni zadovoljen s ponudbo Vročice, ki mu za dve sezoni ponujajo 40 milijonov dolarjev. 34-letni Wade si želi triletno pogodbo in več kot 20 milijonov na sezono.

Zvezdniški soigralec Gorana Dragića (desno) še vedno ni podaljšal pogodbe z Miamijem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Zvezdniški soigralec Gorana Dragića (desno) še vedno ni podaljšal pogodbe z Miamijem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Prstana osvajala skupaj že pri Miamiju

Wade in James sta pred leti že uspešno sodelovala prav pri Miamiju, kamor se je takrat iz Clevelanda preselil James. Skupaj sta osvojila dva naslova, zdaj pa bi se lahko vlogi zamenjali. Največjo težavo za Cleveland predstavlja "salary cup", saj nimajo na voljo dovolj denarja za Wada, zato naj bi James pristal na znižanje svoje pogodbe.

Od dokončnega dogovora je še daleč. Wade se do zdaj v ligi NBA še ni selil in je bil vseh 13 sezon zvest Miamiju, s katerim se je veselil treh naslovov v ligi NBA. Na letošnji igralski tržnici je Wade čakal in gledal, kako je trgoval alfa in omega kluba Pat Riley. Uspešen je bil pri prepričevanju centra Hassana Whiteside, ki ostaja pri Vročici, neuspešen pa je bil pri lovljenju Duranta, ki je odšel k Golden Statu, obenem pa sta Miami zapustila tudi Luol Deng in Tyler Johnson.

Milwaukee že zavrnil

Wade je imel na mizi tudi ponudbo moštva Milwaukee Bucks, ki mu je za tri leta ponudil 70 milijonov dolarjev, vendar je 34-letnik že zavrnil sestanek z njim.
Ne spreglejte