Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
4. 7. 2016,
17.55

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Draymond Green Klay Thompson Stephen Curry Oklahoma CIty Thunder Golden State Warriors Kevin Durant

Ponedeljek, 4. 7. 2016, 17.55

6 let, 6 mesecev

po devetih sezonah se seli

Bomba iz NBA: Kevin Durant v Golden State

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
Kevin Durant

Ameriški košarkarski zvezdnik Kevin Durant, čigar sprememba kluba se je na tržnici lige NBA najbolj nestrpno pričakovala, se iz Oklahome seli v Golden State Warriors.

Odločitev Kevina Duranta je bila letošnja najbolj vroča tema igralske tržnice v ligi NBA. Čeprav se je zdelo, da ni veliko možnosti za njegov odhod iz Oklahome, se je zgodilo prav to. Po devetih sezonah v dresu Oklahome Thunder se je 27-letni zvezdnik odločil za spremembo. Od prihodnje sezone najprej bo nosil dres kluba Golden State Warriors, ki bo po Stephu Curryju in Klayju Thompsonu z Durantom dobil veliko trojico.

"Zadnjih nekaj tednov je bilo zame zelo težkih. Ob odločitvi sem najbolj gledal na svojo osebno rast. Sem v obdobju, ko se da doseči, kar si želim. S to mislijo sem se odločil pridružiti Golden Statu," je sporočil najboljši strelec zadnje sezone.

Klay Thopson in Stephen Curry sta dobila veliko okrepitev. | Foto: Guliverimage/Getty Images Klay Thopson in Stephen Curry sta dobila veliko okrepitev. Foto: Guliverimage/Getty Images

Dveletna pogodba

Za Duranta je v ligi NBA vladalo ogromno zanimanje. Opravil je pogovore z Bostonom, Miamijem Gorana Dragića, San Antoniem, Clippersi, Oklahomo in Golden Stateom, kjer bo po poročanju ameriških medijev v dveh sezonah zaslužil 54 milijonov dolarjev (po prvi sezoni se bo lahko Durant sam odločil, če želi ostati še drugo).

Golden State je v zadnjih dveh sezonah igral v finalu lige NBA. Lani so osvojili šampionski prstan, v letošnjem pa zapravili prednost 3:1 v zmagah proti Clevelandu. Tako niso nadgradili odličnega rednega dela, ko so zmagali kar na 73 tekmah in le devetkrat izgubili ter se tako vpisali v zgodovino ligo NBA.

Zastrašujoča ekipa

Durant se bo pri Golden Statu pridružil najkoristnejšemu igralcu lige Curryju, Thompsonu in vsestranskemu Draymondu Greenu, skupaj pa bodo tvorili najnevarnejšo četverico v ligi NBA.

Najboljše poteze Kevina Duranta v sezoni 2015/16:

Še čaka na prstan

Drugi nabor iz leta 2008 je od prihoda v ligo NBA igral za Oklahomo.

"Rojen sem v Washingtonu, vendar so me v Oklahomi vzgojili. Počutil sem se kot doma. Vem, da bom mnoge razočaral, vendar to delam, ker mislim, da je dobro za mojo kariero," je po odhodu iz Oklahome dejal Durant.

V ligi NBA se je uveljavil kot eden najboljših košarkarjev. Leta 2014 je bil izbran za najkoristnejšega igralca lige, sedemkrat je nastopil na tekmi All-Star, petkrat je bil izbran v prvo postavo lige, a do zdaj še ni osvojil šampionskega prstana.

Do zdaj je igral v enem finalu, letos pa je v polfinalu z Oklahomo izpadel ravno proti Golden Statu, potem ko so že vodili z 1:3.

Ne spreglejte