Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
9. 9. 2017,
18.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20

Natisni članek

EuroBasket 2017 Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić Anthony Randolph četrtfinale

Sobota, 9. 9. 2017, 18.00

6 let, 6 mesecev

Ko se je usedel, so Dončiću povedali, kaj mu še manjka

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,20
Luka Dončić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Po odlični predstavi proti Ukrajini (79:55) se je slovenska košarkarska reprezentanca uvrstila med najboljših osem ekip na evropskem prvenstvu. Najmlajši mož v naši izbrani vrsti Luka Dončić je prikazal odlično igro, nad katero je bil navdušen tudi Ukrajinec Vjačeslav Kravcov. Malo mu je zmanjkalo do trojnega dvojčka. Goran Dragić je izpostavil tudi Anthonyja Randolpha, nato pa se dotaknil še naslednjih obračunov na EuroBasketu in dejal, da bodo morali biti še naprej tako razpoloženi, če bodo hoteli kaj doseči.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto:

Slovenija je v osmini finala gladko opravila z Ukrajino. Izbranci Igorja Kokoškova so že na začetku dali vedeti, v katero smer bo šla tekma. Prednost je nenehno naraščala, ključno pa je bilo delo v obrambi.

"Zmožen je tega in še česa"

Naturalizirani Anthony Randolph je v napadu pokazal najboljšo predstavo, odkar igra v dresu slovenske reprezentance. | Foto: Vid Ponikvar Naturalizirani Anthony Randolph je v napadu pokazal najboljšo predstavo, odkar igra v dresu slovenske reprezentance. Foto: Vid Ponikvar Od slovenskih košarkarjev se je  uvodoma razigral Luka Dončić. Dosegel je deset od prvih 16 točk Slovenije: "Vedeli smo, da so Ukrajinci nekoliko slabši nasprotnik, a vseeno ni bilo lahko, čeprav je bilo morda tako videti. Še vedno smo morali dati vse od sebe. Morali smo biti dobri v napadu in obrambi, zato smo zmagali."

V veliko pomoč Sloveniji v napadu je bil tokrat naturalizirani košarkar Anthony Randolph, ki je prispeval 21 točk, največ v slovenskem dresu. Povrhu vsega je dobro igral tudi v obrambi in podelil dve blokadi.

"Randolph nam bo v veliko pomoč, če bo tako igral. Zelo dobro je, da je ujel formo. Zmožen je tega in še česa. Ima veliko izkušenj. Ni bil nervozen, ko mu ni šlo. Je zelo dober igralec, ki nam bo v veliko pomoč," je o klubskem soigralcu pri Realu povedal Dončić.

Fotogalerija Vida Ponikvarja

Fotogalerija
1 / 46

Zelo pomembno je, da se je Anthonyju odprlo

Nad njegovo predstavo je bil navdušen tudi kapetan Goran Dragić, ki tokrat ni imel strelskega dne (pet točk), a je bil spet pravi vodja ekipe. Podaril je, kako pomembno je, da se je Američanu odprlo: "Zelo. Anthony je odigral fenomenalno tekmo. Povsod je bil, kakor tudi Luka. Skakal je, zadeval mete, delil blokade … Vse potrebujemo. V četrtfinalu, polfinalu in finalu bomo morali biti razpoloženi, če bomo hoteli kaj doseči."

Slovenskih navijačev je bilo na prvi tekmi v Istanbulu manj kot v Helsinkih, vendar lahko pričakujemo, da jih bo kar nekaj prišlo na torkov četrtfinalni obračun. "Malce več sem jih pričakoval, vendar nič hudega. Konec koncev je četrtfinale bolj pomemben. Upam, da bodo prišli v čim večjem številu. Na nas je, da se dobro pripravimo in ostanemo neporaženi," pravi Gogi.

Vjačeslav Kravcov o Luki Dončiću

"Luka je dober, mlad, atletski in pameten. Eden najbolj nadarjenih košarkarjev v Evropi. Lahko bi postal superzvezdnik. Verjamem, da bo odličen. Zagotovo bo šel v ligo NBA. Pokazal je svojo kakovost. Vemo, kaj lahko naredimo proti njemu, vendar je bil predober. Vsa ekipa je bila," je po porazu povedal ukrajinski košarkar Vjačeslav Kravcov.

"Ko sem prišel na klop, so mi povedali, kaj mi še manjka"

Klemen Prepelič in Anthony Randolph | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar Naš čudežni deček Luka Dončić je bil tokrat najbolj vsestranski, saj je 14 točkam dodal deset skokov in šest podaj. Štiri so mu zmanjkale, da bi kot prvi Slovenec dosegel trojnega dvojčka na evropskem prvenstvu: "Ko sem prišel na klop, so mi povedali, kaj mi še manjka. Štiri podaje. A vedel sem, da bom ostal na klopi. Pomembno je, da tudi drugi igrajo in dobijo priložnost. Vesel sem za njih."

Dončiću je vseeno, kdo bo nasprotnik Slovenije v četrtfinalu, saj verjame, da lahko padeta tako Latvija kakor Črna gora: "Pripravili se bomo na tistega, ki bo zmagal, in dali vse od sebe. Zdaj je tako, da greš domov, če ne zmagaš. Zaradi tega je malce pritiska. Dobro smo se odzvali, zdaj pa naprej. Zdi se mi, da ekipa raste. To dokazujemo na terenu. Z zmago nad Francijo smo si okrepili samozavest."

"Pozabiti moramo, kaj se je zgodilo"

Za konec se je slovenski košarkarski biser dotaknil še četrtfinalne tekme in tega, kaj bo potrebno za zmago: "Vedno govorim, da vse izhaja iz obrambe. Če bomo dobri v obrambi, nam bo steklo tudi v napadu. To je ključ do uspeha te reprezentance."

Goran Dragić je bil zadovoljen s predstavo ekipe, poudaril pa je, kako pomembno je, da se je Anthony Randolph dvignil. | Foto: Vid Ponikvar Goran Dragić je bil zadovoljen s predstavo ekipe, poudaril pa je, kako pomembno je, da se je Anthony Randolph dvignil. Foto: Vid Ponikvar

Kapetan Dragić je le dodal: "Pozabiti moramo, kaj se je zgodilo. Ukrajina je že pozabljena."

Ne spreglejte