Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 10. 2008,
14.37

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 2. 10. 2008, 14.37

8 let, 5 mesecev

Jazine le še zgodovina

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Zadar v novo sezono drugič v zgodovini vstopa kot hrvaški prvak. Tokrat v novi dvorani in pod vodstvom Aleksandra Petrovića z zelo jasnim ciljem.

Prav nič ni večno. Tudi legendarne Jazine, dvorana, ki je desetletja združevala zadrske košarkarske navdušence, ne. Zadar, za katerega domačini radi poudarijo, da gre za najbolj košarkarsko mesto v regiji, se je poslovil od legendarne dvorane. Odslej bo osrednji športni objekt dalmatinskega mesta dvorana na Višnjiku, ki bo poimenovana po Krešimirju Čosiću. Največja želja Zadrčanov pa je, da bi novo pridobitev na(d)gradili še s priborjeno vstopnico za evroligo.

Pred novo sezono pa je spremenjena tudi ekipa hrvaških prvakov. Trener Aleksandar Petrović sicer v pripravljalnem obdobju ni mogel biti pretirano zadovoljen s predstavami in pristopom svojih izbrancev. V nos mu je šlo predvsem obnašanje Romela Becka, ki je po svojeglavih potezah kmalu dobil izpisnico.

Sicer pa bo Zadar stavil predvsem na preizkušene igralce, med katerimi bo vnovič tudi kapetan Todor Gečevski. Makedonec se je sicer spogledoval z izhodnimi vrati, a je naposled ostal v klubu, v katerega se je po šestih letih vrnil tudi Tomislav Ružić.

Ne spreglejte