Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Četrtek,
10. 1. 2008,
9.13

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 10. 1. 2008, 9.13

6 let, 7 mesecev

Hukić si lasti vlogo favorita

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Čeprav je Žalgiris v zadnjem obdobju nanizal štiri evroligaške zmage in je na lestvici skupine A krepko pred Olimpijo, pa Ljubljančani pred nocojšnjo tekmo 11. kroga ne pristajajo na vlogo izzivalca.

Prav s tekmo proti Žalgirisu se je za košarkarje Uniona Olimpije začel dokaj neugleden niz, saj so v sedmih nastopih zabeležili eno samo zmago. Tivolski poraz proti ekipi iz Kaunasa bi bil še precej bolj usoden, zato ne čudi, da je tekmovalni naboj v taboru slovenskih podprvakov izjemen. »Prav vsi po vrsti se zavedamo pomembnosti tokratne tekme. Smo favoriti. To vlogo smo želeli in menim, da lahko v Tivoliju, ne glede ne ime tekmeca, razmišljamo na tovrsten način. Žalgiris bo vsekakor trd oreh, saj gre za skupino kakovostnih košarkarjev. Navsezadnje smo to v tej sezoni že občutili, saj so nas v drugem polčasu prve tekme povsem nadigrali. Po drugi strani pa je res, da gre za ekipo, ki igra doma precej drugače kot pa v gosteh,« ocenjuje Jasmin Hukić, sicer drugi evropski strelec Olimpije, ki pa prav s svojimi točkovnimi nihanji pooseblja nestabilnost zeleno-belih. Dosedanji reprezentant BiH se hkrati tudi nadvse dobro zaveda največjih nevarnosti nekdanjih evropskih klubskih prvakov. »Marcus Brown in Marko Popović,« je kot iz topa izstrelil mladi očka in dodal: »Če ju zaustavimo, zmaga ne bi smela biti vprašljiva.«

Džikić pozna šibke točke

Med tistimi, ki si še posebej želijo Žalgirisovega skalpa, je brez kančka dvoma tudi zadnji tivolski prišlek Aleksandar Džikić. »Gostje imajo kar nekaj šibkih točk, zato lahko mirno zatrdim, da nismo brez možnosti za zmago,« pred evroligaškim krstom v vlogi glavnega trenerja pravi srbski strokovnjak. »Od košarkarjev bom zahteval predvsem dodatno energijo. Na parketu moramo delovati kot ekipa. Sicer pa bi dejal, da si tudi za prvo tekmo proti Žalgirisu košarkarji ne zaslužijo zgolj graje. V prvem delu so odigrali solidno. Predvsem Marko Milič je pokazal veliko. Upam, da bo tokrat ponovil dobro predstavo. Po drugi strani pa moramo skrbno paziti, da se ne razigrajo Žalgirisovi strelci. V Kaunasu je blestel Marcus Brown,« opozarja Džikić, ki bo lahko ob standardni ekipi tokrat računal tudi na Gorana Dragića, ki je že povsem okreval, in povratnika v evroligaško druščino Borisa Gorenca.

Milič: Podpreti trenerja

Sicer pa bo nov obraz na ljubljanskem trenerskem stolčku vsekakor vnesel svojevrsten nemir tudi v igralske vrste. Jasno je, da bodo pred novim strategom željni dokazovanja tako dosedanji nosilci, kot tudi tisti, ki so se morali doslej zadovoljiti z nekoliko manj vidnimi vlogami. »Pomembna je predvsem tekma, ki je v marsičem odločilna,« pred pretiranim obremenjevanje z ocenjevalnim obdobjem novega trenerja opozarja kapetan Marko Milič in dodaja: »Žal mi je, da je Memi Bečirovič dvignil roke. Morda je obupal, morda pa je dobil bolj mamljivo ponudbo. Naloga igralcev je, da novemu trenerju stojimo ob strani. Res je, da še nima tistega pravega trenerskega pedigreja. A kot strokovnjak, ki zna delati na individualni ravni, bo za to ekipo zelo koristen. Navsezadnje sem eden redkih že evroligaško-izoblikovanih košarkarjev. Sicer pa se lahko trenerska menjava zrcali v pozitivnem ali negativnem smislu. Sam upam, da bomo tokrat priča pozitivnim rezultatom,« ocenjuje tivolski kapetan, ki je lahko s soigralci na uvodnih Džikićevih treningih zaznal precej drugačen način dela. Ob kombinaciji trdega pristopa in sproščenosti je tivolska četica delovala sproščeno, ob tem pa vsi po vrsti poudarjajo, da bo pravo sliko dal šele rezultat na tekmah.

Ne spreglejte