Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
3. 2. 2016,
13.55

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Maccabi Tel Aviv Žan Tabak Blaž Mesiček Dragan Bender Eurocup

Sreda, 3. 2. 2016, 13.55

3 leta, 11 mesecev

Hrvaški trener bo imel v Stožicah še večjo izbiro

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Na zadnji domači tekmi Eurocupa bo pri Olimpiji gostoval izraelski velikan Maccabi, ki se je v primerjavi s prvo tekmo okrepil s tremi igralci.

Olimpija pred zadnjima dvema krogoma v drugem delu Eurocupa nima več možnosti za napredovanje med 16 najboljših ekip. Ob 20.30 bo zadnjo domačo tekmo v letošnji sezoni evropskega pokala odigrala proti evroligaškemu prvaku izpred dveh let, izraelskemu Maccabiju.

Izraelci so v letošnji sezoni po seriji slabih rezultatov izpadli iz evrolige že po prvem delu, po dobrem začetku v drugem delu Eurocupa pa so nato dvakrat izgubili proti ruskemu Uniksu in se za drugo mesto v skupini borijo z Nižnim Novgorodom.

Pred odločilnim delom sezone je hrvaški trener na klopi Maccabija Žan Tabak dobil nove moči v obliki treh košarkarjev.

Dva Američana in domačin

Za razliko od prve tekme bo igro vodil domači organizator igre Gal Mekel. Sezono je začel pri beograjski Crveni zvezdi, kjer niso bili zadovoljni z njegovimi predstavami, v Maccabiju pa je nadomestil Jordana Farmarja.

Tudi drugi novinec Elijah Milsap ima podobno kot Mekel izkušnje iz lige NBA. Nazadnje je igral za Utah Jazz, za Maccabi pa je debitiral konec preteklega tedna, ko je v izraelskem prvenstvu v 15 minutah dosegel 12 točk.

Kot zadnji se je 51-kratnemu izraelskemu prvaku pridružil Američan z bolgarskim potnim listom Cedric Simmons, ki je nase opozoril pred dvema sezonama pri Olympiacosu, v zadnjem letu pa ni dosti igral zaradi poškodbe kolena, zato so ga pri Maccabiju vzeli le na preizkušnjo.

V ospredju tuji košarkarji

Nosilci igre pri Maccabiju so, tako kot praktično vsako sezono, tuji košarkarji. Prvi strelec Maccabija na štirih tekmah v Eurocupu je izkušeni 32-letni Devin Smith, ki na tekmo dosega 15 točk, mejo desetih točk pa presegajo še Taylor Rochestie, Sylven Landesrbeg in Trevor Mbakwe, ki je z nekaj manj kot desetimi skoki tudi prvi skakalec šestkratnih evropskih prvakov.

Ne spreglejte