Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
4. 2. 2016,
13.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Union Olimpija Maccabi Tel Aviv Gašper Potočnik Eurocup

Četrtek, 4. 2. 2016, 13.49

7 let, 12 mesecev

Evroligaški skalp dal Olimpiji nove odgovore

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
S sredino veliko zmago nad Maccabijem iz Tel Aviva so košarkarji Uniona Olimpije končali z domačimi nastopi v drugem delu Eurocupa. Trener Gašper Potočnik je s predstavami zadovoljen.

Po petih krogih drugega dela Eurocupa je Olimpija pri eni zmagi in štirih porazih. Edino zmago je zabeležila krog pred koncem, ko je s 73:66 na kolena spravila košarkarje Maccabija iz Tel Aviva, ti so v tej sezoni igrali v evroligi. Za navijače je bil včeraj tako primeren trenutek, da so se nekoliko spomnili na čase, ko je Olimpija igrala v elitnem evropskem klubskem tekmovanju.

Razlika v koših pri Ljubljančanih je po petih tekmah –26, kar ob štirih porazih pomeni, da jih niti občutno bogatejši Unics, Nižni ali Maccabi niso nadigrali.

"Ne smemo se ozirati nazaj. Želeli bi si kakšno zmago več. Lahko bi jo tudi dosegli. Obrnilo se je, kot se je. Z drugim delom sem zadovoljen. Nihanj je bilo kljub kakovostnim tekmecem manj. To je dokaz, da smo bolj konstantni in smo dozoreli. Želel bi si le, da bi v težkih trenutkih naredili bolj pametne odločitve," je igranje v evropskem pokalu povzel trener Olimpije Gašper Potočnik, ki bo naslednji teden z ekipo gostoval pri Unicsu, vendar napredovati v izločilne boje več ne more.

"Vsi so dihali za to, da bi nam uspelo"

Pred približno štiritisočglavo množico v Stožicah so njegovi košarkarji prikazali čvrsto igro in grenili življenja košarkarjem Maccabija, ki si bodo v zadnjem krogu pred domačim občinstvom skušali zagotoviti napredovanje iz te skupine.

"Ne bi rekel, da je bila najboljša tekma. Morda je bila še kakšna boljša. Kljub temu smo prikazali dobro predstavo, pravo moštvo. Vsi so dihali za to, da nam bi uspelo." Pri Olimpiji tokrat niso zaigrali Luka Rupnik, za katerega se Potočnik ni odločil, da ga potisne v boj, ter kapetan Saša Zagorac in Mitja Nikolić, ki sta poškodovana.

"Robinson daje, česar nismo imeli"

Zelo pa je zadovoljen z novim organizatorjem igre Dawanom Robinsonom: "Daje tisto, česar nismo imeli. Ogromno komunicira z igralci. Ima izkušnje in daje mirnost. Prav tako je odličen obrambni igralec. V nadaljevanju sezone nam bo prišel še kako prav."

Zato pa ni več videti manevrskega prostora, da bi v Ljubljano prišel še kakšen visoki košarkar, ki bi si ga jasno želel tudi Potočnik.

Na tekmi z Maccabijem smo lahko videli številne skavte ekip lige NBA, ki so med drugim spremljali tudi igro mladega Blaža Mesička, ki je tekmo končal pri sedmih točkah in prav toliko skokih. Pred obračunom pa se Potočnik z njim ni pogovarjal o tem: "Tako kot vedno se je moral osredotočiti na svoje naloge. Korektno jih je opravil."

Košarkarji Olimpije bodo na novi preizkušnji v nedeljo, ko bo v Stožicah gostovala evroligaška Cedevita, ki danes gosti Panathinaikos.

Ne spreglejte