Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
26. 6. 2018,
17.13

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01

Natisni članek

Edo Murić

Torek, 26. 6. 2018, 17.13

5 let, 10 mesecev

Edo Murić: Razočaranje spremeniti v zadoščenje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,01
Edo Murić | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

"Mislim, da smo favoriti in upam, da bomo to upravičili in razveselili občinstvo, da bi potem v nedeljo prišli v čim večjem številu," pred naslednjima preizkušnjama v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo razmišlja Edo Murić, ki bo moral odigrati pomembno vlogo pri skokih v obrambi.

Slovenska košarkarska reprezentanca je dva kroga pred koncem prvega dela kvalifikacij za svetovno prvenstvo na drugem mestu, z dvema zmagama proti Črni gori in Belorusiji in porazoma proti Španiji in nepričakovanim proti Belorusiji.

Čeprav je bilo sprva videti drugače, zdaj španska izbrana vrsta v Stožice ne bo pripotovala z najmočnejšo zasedbo, kar je dobrodošla novica za Slovenijo, ki ne more računati na Luko Dončića in Anthonyja Randolpha.

Sportal Dragić in druščina prejela predsedniško odlikovanje

V težavah bodo, če se dvorana napolni

Lani proti Španiji v kvalifikacijah skupaj z Alijem Nikolićem nista igrala. | Foto: Vid Ponikvar Lani proti Španiji v kvalifikacijah skupaj z Alijem Nikolićem nista igrala. Foto: Vid Ponikvar Na prvi tekmi proti Španiji v Burgodu Edo Murić ni igral, saj je bil še član evroligaškega Anadolu Efesa: "Zdaj sva tu z Aleksejem Nikolićem, tudi španska postava se ni bistveno spremenila. Bo pa to povsem drugačna tekma. Mi igramo doma in vemo, da bodo, če se napolni dvorana v Stožicah, v velikih težavah. Mislim, da smo favoriti in upam, da bomo to upravičili in razveselili občinstvo, da bi potem v nedeljo prišli v čim večjem številu. Vemo, da Črna gora ni tako atraktivna kot Španija. Računamo, da nam bodo gledalci dali tako podporo kot v Carigradu in se bomo nekoliko spomnili evforije, kakršna je bila lani."

Mlajši od bratov Murić poudarja, da so s soigralci zelo motivirani in verjamejo, da bosta s pravo mero bojevitosti in agresivnosti ter polnimi Stožicami tako Španija kakor tudi Črna gora padli. Poraz proti Belorusiji bi bil ob takšnem scenariju pozabljen: "Zagotovo je to velik spodrsljaj. Razočarani smo bili nad tem porazom. Nismo verjeli, da nas lahko Belorusi premagajo. Imamo obvezo in po tihem si želimo vrniti to zmago, jo nekako prinesti nazaj. Mislim, da bi nam z uspehom nad Španijo to na neki način uspelo," pravi Edo.

Luka Dončić
Sportal Dallas ima z Dončićem posebne načrte. Čudež bo, če bo prišel v Slovenijo.

Dve različni Španiji

Murić se zaveda, da bo potrebna dobršna mera agresivnosti. | Foto: Vid Ponikvar Murić se zaveda, da bo potrebna dobršna mera agresivnosti. Foto: Vid Ponikvar Proti Španiji bo zelo pomemben njegov delež pri skokih, saj igrajo košarkarji z Iberskega polotoka zelo hitro in agresivno: "Poznamo dve različni Španiji. Ena je ta A-ekipa, ki leži na bratih Gasol in igra veliko po globini. Ta, ki prihaja v Slovenijo, pa igra zelo hitro košarko. Tudi njihovi centri, kot je Vazquez, igrajo hitro, ne s hrbtom proti košu, in letijo po celem terenu. Mi imamo sicer ta slog radi, ampak ne smemo pasti. Verjeti moramo vase in dobro odpreti tekmo. Če jim pustiš pet minut proste igre, si v težavah. Osredotočeni moramo biti vseh 40 minut. Ekipe, kot so oni, imajo pet minut dovolj, da obrnejo potek tekme. Tega ne smemo dopustiti. Ne smemo jim dovoliti njihovega ritma."

Rad bi, da bi s soigralci pokazali takšen obraz kot na gostovanju v Podgorici, kjer so preskočili Črno goro. In tista tekma je bila najboljša slovenska v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo.

Mark Cuban
Novice Kdo je novi šef Luke Dončića?

Z Olimpijo ni bil v stiku

Z Olimpijo se po sezoni ni nič pogovarjal. | Foto: Vid Ponikvar Z Olimpijo se po sezoni ni nič pogovarjal. Foto: Vid Ponikvar "Črna gora je kakovostna ekipa, ampak takrat smo res pokazali pravo čvrstost, ne le hitrosti in agresivnosti. Niso prihajali do lahkih metov in do skoka. Pokazali smo, da lahko igramo tudi tako. Mislim, da bodo Črnogorci zdaj še močnejši in morali bomo znova odigrati na tak način. Če bomo zmagali na prvi tekmi, bo sploh občinstvo to prepoznalo in bo napolnilo dvorano še za Črno goro. Potem bomo imeli lažje delo. Veliko je odvisno od prve tekme. Če prvo izgubiš, je več pritiska. Veste, kako je. Šport je zapletena zadeva. Vsak trenutek je treba biti stoodstoten," poudarja Murić.

Sicer pa je za njim zelo razgibana sezona. Začel jo je pri Anadolu Efesu, kjer se ni naigral. Nato je imel nekaj težav s poškodbami, sezono pa je zaključil pri Zieloni Gori na Poljskem, kjer prav tako ni dobil veliko minut za igro.

"S sezono nisem zadovoljen. Ves čas sem imel težave s poškodbami, ki so me ovirale, da nisem dosegel top forme, a tako je v športu. Nisi odvisen le od sebe, ampak tudi od sreče. Letos je nisem imel veliko. Nisem bil stoodstoten. Po teh dveh tekmah si bom vzel mesec prosto, da se odpočijem in saniram vse, da ne bo še ena taka sezona," pravi Murić. O tem, ali je bil res kaj v stiku z Olimpijo, kar se je v zadnjem obdobju govorilo, je dodal: "Odkar se je končala sezona, z Olimpijo nisem imel stika. Dali so poudarek na mlade in sestavljajo zelo mlado ekipo. Jaz nimam nobenih skrbi, saj imam na Poljskem zagotovljeno pogodbo."

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić bi rad, a ne bo mogel pomagati. Sedel bo le ob parketu.
Stipe Modrić
Sportal Konec ene kariere za začetek druge

 

Ne spreglejte