Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
25. 6. 2018,
14.23

Osveženo pred

5 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Borut Pahor KZS zlata medalja

Ponedeljek, 25. 6. 2018, 14.23

5 let, 10 mesecev

Dragić in druščina prejela predsedniško odlikovanje

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Po osvojeni zlati medalji na lanskem evropskem prvenstvu so se slovenski košarkarji zbrali v predsedniški palači, kjer jim je predsednik države Borut Pahor izročil zlati red za zasluge. Manjkali so Anthony Randolph, Luka Dončić in Igor Kokoškov.

Borut Pahor je izročil zlati red za posebne zasluge Goranu Dragiću kot kapetanu košarkarske reprezentance, ki je lani osvojila zlato medaljo. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Borut Pahor je izročil zlati red za posebne zasluge Goranu Dragiću kot kapetanu košarkarske reprezentance, ki je lani osvojila zlato medaljo. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Čeprav bo kmalu minilo že leto od takrat, ko je slovenska košarkarska reprezentanca osvojila zlato medaljo na evropskem prvenstvu, so spomini še vedno sveži.

Danes so jih košarkarji in celoten štab še enkrat podoživeli. Predsednik države Borut Pahor jim je namreč podelil zlati red za zasluge za izjemen športni dosežek, uveljavljanje Slovenije na svetovnem športnem prizorišču, krepitev nacionalnega ponosa ter navdih ljudem.

Luka Dončić
Sportal Luka Dončić bi rad, a ne bo mogel pomagati. Sedel bo le ob parketu.

Goran Dragić, Luka Dončić, Anthony Randolph, Gašper Vidmar, Klemen Prepelič, Jaka Blažič, Edo Murić, Saša Zagorac, Žiga Dimec, Matic Rebec, Vlatko Čančar in Aleksej Nikolić so bili košarkarji, ki so pod taktirko Igorja Kokoškova ponesli Slovenijo na evropski vrh.

"Naši igralci so izžarevali energijo, moč, samozavest in odločenost. 'Mi, Slovenci!' je v času prvenstva odmevalo po celotnem košarkarskem svetu. Evropska zlata medalja ima za slovensko košarko sijaj zmage, kakršne doslej še ni bilo. Njeno žlahtnost dodatno plemeniti dejstvo, da je bilo evropsko zlato tudi prva slovenska medalja v članski konkurenci. Ob tem sta se kapetan Goran Dragić in Luka Dončić uvrstila v najboljšo peterko prvenstva, Goran Dragić pa je postal tudi najkoristnejši igralec," je zapisano v obrazložitvi urada predsednika.

"Zahvalil bi se vsem Slovencem in Slovenkam"

"V imenu KZS se zahvaljujem za nagrado. S ponosom smo nosili slovenske barve na evropskem prvenstvu. Zahvalil bi se vsem Slovencem in Slovenkam, ki ste nas bodrili na tej poti. Verjamem, da se bodo fantje najprej borili po najboljših močeh," je povedal Dragić.

Fotogalerija
1 / 27

Trije pomembni člani zlate zasedbe se dogodka zaradi različnih razlogov niso mogli udeležiti. Od igralcev sta manjkala novi mož Dallas Mavericks Dončić in Američan Randolph, manjkal pa je tudi selektor Kokoškov.

Tako Luka kot Anthony bosta prav tako izpustila naslednji kvalifikacijski tekmi za svetovno prvenstvo proti Španiji in Črni gori, ki ju bo naša izbrana vrsta odigrala 28. junija in 1. julija – obakrat v Stožicah.

Ne spreglejte