Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Četrtek,
22. 1. 2009,
12.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Četrtek, 22. 1. 2009, 12.20

8 let

Domžalčani presenetili navijače, verjetno tudi sebe

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Ni boljšega zdravila za dvig samozavesti kot zmaga proti odlični ekipi Zadra. Košarkarji Heliosa so v 18. krogu lige NLB presenetili navijače, verjetno pa tudi sebe.

V Domžalah so gledalci spremljali zelo razburljivo tekmo, ki se je končala po podaljšku. Mož odločitve in tudi najboljši mož na parketu je bil Američan v dresu Heliosa Nicholas Jacobson, ki je 2,8 sekunde pred zadnjim zvokom sirene dosegel svojo osmo trojko (33 točk, 8 skokov) in poraz spremenil v sladko zmago (94:92). Ta šteje dvojno. Prvič zaradi dejstva, ker trener Rado Trifunovič še vedno ni mogel računati na usluge Željka Zagorca, medtem ko kapetan Domen Žerak po poškodbi še vedno ni povsem nared za neizprosne boje. Drugič pa zaradi tega, ker se je Helios z zmago vsaj za en krog rešil zadnjega mesta, ki ga je ponovno prepustil Zagrebu. Slovenski podprvaki pa so na lestvici prehiteli celo Vojvodino. Ravno z Zagrebom pa se bodo ta konec tedna Domžalčani pomerili na Hrvaškem. S podobno predstavo se lahko nadejajo uspeha tudi v sosednji državi. ''Vesel sem, da se je končno vse poklopilo in da smo uspeli zmagati. Dokazali smo, da znamo in zmoremo. Prav celotna ekipa si zasluži pohvale. Vse, kar ste videli, je plod dela celotnega moštva,'' je po tekmi razlagal Trifunovič.

Napeto končnico so imeli tudi košarkarji Uniona Olimpije v Novem Sadu pri Vojvodini. Slednja je skozi celotno tekmo kontrolirala dogajanje na parketu in vodila, nato pa so Ljubljančani v izdihljajih tekme naredili preobrat in se veselili sedme zmage v ligi NLB. Jure Zdovc zaradi rahle poškodbe še ni želel tvegati z Mirzo Begićem, na klopi pa je pustil tudi njegovega soimenjaka Sarajlijo, medtem ko so ostali dobili priložnost za igro. ''Tekma je bila pomembna za obe moštvi. Vojvodina je igrala praktično brez napake. Mi smo imeli veliko težav pri skoku, vendar smo s cono uspeli uravnotežiti situacijo na parketu in izkoristili naše izkušnje,'' je bil z zmago v Srbiji zadovoljen Jure Zdovc.

Edini slovenski predstavnik, ki se v tem krogu ni veselil zmage, je bila Krka. Novomeščani so v tekmo krenili okrnjeni, saj trener Ivan Sunara ni ogel računati na Davorja Marcelića. Za nameček pa si je v sedmi minuti zlomil prst na desni roki še Simon Petrov. Zaradi kratke klopi so imeli Dolenjci obilico težav, vseeno pa so se dobro upirali favoriziranim gostom in klonili šele v zanimivi končnici. ''Tekma je bila zelo lepa. Na žalost smo s poškodbo Petrova zelo hitro prišli v dodatne težave. Zaradi majhnega števila branilcev je bilo le vprašanje časa, kdaj se bo pojavila utrujenost in bo popustila njihova koncentracija. Dobro vemo, da ima Hemofarm zelo mlado ekipo in če dobijo v roke podarjene žoge in naredijo dober protinapad, jim posledično steče tudi met. Naredili so odločilno razliko v tretji četrtini, moji fantje, ki so dali več kot vse od sebe, pa so se uspeli vrniti, za kar si zaslužijo vse pohvale. Uspeli smo celo ubraniti zadnji napad gostov, vendar pa nam, žal, ni uspelo priti do odbite žoge in Hemofarm je zasluženo zmagal,'' pa je po koncu obračuna z ekipo iz Vršča razlagal Sunara.

Ne spreglejte