Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 6. 2016,
22.15

Osveženo pred

7 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Liga NBA Golden State Warriors Cleveland Cavaliers Stephen Curry LeBron James

Četrtek, 2. 6. 2016, 22.15

7 let, 10 mesecev

Liga NBA, 2. junij, 1. tekma konferenčnega finala

Golden State z razglašenim Curryjem do prve zmage v velikem finalu (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Curry

Košarkarji Golden State Warriors so na prvi tekmi finala košarkarske lige NBA v Oaklandu visoko premagali Cleveland Cavaliers, izid je bil 104:89. Moštvi igrata na štiri zmage, druga tekma, prav tako v Oaklandu, pa bo na sporedu v nedeljo.

Gostitelji so polčas dobili z 52:43, a so gostom iz Clevelanda dopustili, da so se vrnili in Kevin Love je v tretji četrtini poskrbel za vodstvo Clevelanda s 64:63, kar je bilo drugo vodstvo gostov po tistem v uvodu tekme. A to je branilce naslova očitno prebudilo, saj je hitro sledila serija 15:0 za Golden State, ki je tekmo nato mirno pripeljal do konca.

Slab večer je imel MVP lige Stephen Curry, ki je dosegel vsega 11 točk, a so njegove točke nadomestili soigralci. Kar sedem košarkarjev Golden Stata je doseglo dvomestno število košev, največ, kar 20, jih je dosegel Shaun Livingston, Draymond Green je 16 točkam dodal 11 skokov.

"To je naš moto. To je tisto, v kar verjamemo. Verjamemo drug v drugega in se borimo," je po tekmi povedal Shaun Livingston, ki je v končnici lige NBA dosegel osebni rekord.

Najučinkovitejši na tekmi je bil košarkar Clevelanda Kyrie Irving s 26 točkami, LeBron James je 23 točkam dodal 12 skokov, Kevin Love pa je tekmo končal s 17 točkami in 13 skoki. Dvojnega dvojčka je z desetimi točkami in 13 skoki vpisal tudi Tristan Thompson.

Steve Kerr: Zanesemo se lahko na veliko ljudi

A tekme ni odločila prva peterka, temveč igralci s klopi. Klop Golden Statea je tekmo končala s 45 točkami, košarkarji Clevelanda so jih dosegli deset. "V zadnjih dveh letih smo veliko govorili o globini naše ekipe. Zanesemo se lahko na veliko ljudi in čutimo, da imamo na klopi veliko talentov, ki lahko dosegajo točke, ko jih potrebujemo. To je odličen znak, saj lahko zmagamo tudi brez dveh glavnih igralcev. To nas ne preseneča, takšna je naša ekipa že zadnjih nekaj let," je po tekmi povedal trener Steve Kerr. 

Liga NBA, 2. junij, 1. tekma velikega finala

Golden State Warriors : Cleveland Cavaliers 104:89 /1:0/
Livingston 20, Green 16, 11 sk.; Irving 26, James 23, 12 sk.

//Razmerje v zmagah. Igrajo na štiri zmage. Po sistemu 2-2-1-1-1.

Ne spreglejte