Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
12. 5. 2008,
9.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 12. 5. 2008, 9.39

8 let

Boj Krke in Zlatoroga za ligo NLB

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Sobotna zmaga Slovana v gosteh nad Heliosom je krog pred koncem rednega dela tekmovanja krepko zapletla boj za tretje mesto ter polfinale v ligi za prvaka.

V njem namreč še naprej ostaja trojica Zlatorog, Krka in Geoplin Slovan. Prvi dve ekipi se potegujeta še za nastop v ligi NLB, v kateri je poleg Uniona Olimpije in Heliosa prostora le za eno moštvo. Prav v zadnjem krogu (torek) se bosta pomerili med seboj v Novem mestu. Tretjeuvrščeni klub po rednem delu lige za prvaka se namreč uvrsti v ligo NLB, če le četrtouvrščeno moštvo po rednem delu ne postane državni prvak. Geoplin Slovan ne more računati na jadransko tekmovanje, saj je iz njega letos izpadel in v naslednji sezoni nima pravice sodelovati v njem, četudi postane slovenski prvak.


Možni razpleti pred končnico:

1. mesto: Union Olimpija - Ljubljančani bodo v vsakem primeru osvojili prvo mesto in bodo imeli v končnici prednost domačega terena. 2. mesto: Helios - ne glede na razplet v zadnjem krogu bodo Domžalčani osvojili drugo mesto in bodo imeli v polfinalu prednost domačega terena. 3. in 4. mesto: Zlatorog (8 zmag, 5 porazov), Krka (7 zmag, 6 porazov) in Geoplin Slovan (7 zmag, 6 porazov) 1) V primeru zmage na gostovanju pri Krki bo Zlatorog brez dvoma redni del lige za prvaka končal na tretjem mestu. Če ob tem Geoplin Slovan doma premaga Luko Koper, bo četrti, če izgubi, pa peti. Krka bo torej četrta ob porazu Kodeljevčanov, sicer se bo morala sprijazniti s petim mestom.

2) V primeru zmage Krke nad Zlatorogom in Geoplina Slovana nad Luko Koper bi prišlo do kroga treh ekip s po 8 zmagami in 6 porazi. Tako bi bila Krka tretja, Zlatorog četrti, Geoplin Slovan pa peti. V krogu omenjenih ekip ima Geoplin Slovan trenutno namreč zmago in tri poraze, Krka in Zlatorog pa po dve zmagi in poraz.

3) V primeru poraza proti Luki Koper bi Geoplin Slovan zasedel peto mesto. Ob takem razpletu bi Krka zasedla tretje mesto, če bi proti Zlatorogu zmagala z vsaj 11 točkami razlike, sicer bi bili tretji Laščani.

Ne spreglejte