Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 12. 2014,
20.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 12. 2014, 20.35

8 let

Bo Murić lahko zaigral šele naslednje leto? Ostaja brez osmice?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Za slovenskega košarkarja Eda Murića se je prvi večni derbi med Partizanom in Crveno zvezdo končal s poškodovano ramo. Partizan je že pripeljal veliko okrepitev, ki sliši na ime Saša Pavlović.

Košarkarski navdušenci vedno z velikim zanimanjem pospremijo večni derbi med Crveno zvezdo in Partizanom. Posebno napetost čutijo tudi glavni akterji na parketu. Edo Murić je v nedeljo prvič okusil to slast in strast, a je bil na koncu tragična oseba. Poškodoval si je namreč ramo.

Najhuje je to, da sta bila Slovenca glavna akterja neljubega dogodka, potem ko je Edo pokrival prijatelja Jako Blažiča, ki je član Crvene zvezde. Po prvih ocenah naj bi bil Murić odsoten približno 20 dni, a ni izključeno, da bo premor še nekoliko daljši in bo lahko zaigral šele po novem letu.

"V dvoboju z Blažičem je prišlo do kontakta. Povlekel je Eda in mu izpahnil ramo. Po pregledu z magnetno resonanco bomo natančno vedeli, kdaj se bo lahko vrnil. Na srečo nima poškodovane tetive ali mišice," je za Beto dejal trener Partizana Duško Vujošević.

Bo Murić podaril osmico?

Partizan je medtem na svoji spletni strani objavil novico, da se Saša Pavlović vrača v črno-beli dres. Izkušeni 31-letnik bo igral do konca sezone. Pavlović se je tako vrnil v Partizan, kamor je v lanski sezoni prišel kmalu po začetku koledarskega leta 2014. Prestop se je napovedoval že dalj časa, Pavlović pa je vmes zavrnil donosni ponudbi iz Turčije in z Bližnjega vzhoda.

Izkušeni 201 centimetrov visoki košarkar je v pretekli sezoni v dresu Partizana prišel kot pravi adut iz rokava, nekaj podobnega pa Vujošević pričakuje tudi letos.

S pomočjo 31-letnika so črno-beli lani prišli na sklepni turnir liga ABA, do srbskega naslova in med 16 najboljših ekip v evroligi. Pavlović je za črno-bele povprečno dosegal 13,4 točke in 3,7 skoka na tekmo.

Ker ima tudi on zelo rad številko osem, ki jo pri Beograjčanih nosi prav naš Murić, se je porodilo vprašanje, kdo jo bo nosil. A je slovenski reprezentant že pred časom razblinil dvome in dejal, da mu jo bo odstopil, če se vrne. "On je le legenda," je takrat dejal Edo.

Ne spreglejte