Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
10. 12. 2013,
22.35

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Torek, 10. 12. 2013, 22.35

8 let

Znane vse ekipe z licenco World Tour za leto 2014

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Mednarodna kolesarska zveza je danes objavila seznam preostalih kolesarskih ekip, ki so si zagotovile licenco World Tour ali profesionalno kontinentalno tekmovalno licenco za leto 2014.

Do 1. oktobra so morale ekipe, ki so želele prejeti katero izmed dveh omenjenih licenc, oddati vso potrebno dokumentacijo. Mednarodna kolesarska zveza je 5. novembra objavila, da je licenčna komisija Mednarodne kolesarske zveze odobrila licenco World Tour devetim ekipam ter profesionalno kontinentalno licenco prav vsem 16 ekipam, ki so zanjo zaprosile. Sicer so imele za leto 2014 še veljavno licenco World Tour ekipe Ag2r-La Mondiale, Argos-Shimano, Belkin, BMC Racing, Cannondale, FDJ.Fr, Garmin-Sharp, Katjuša, Lotto-Belisol, Omega Pharma-Quick Step, Saxo Bank in Trek Factory Racing, a mora to vsako leto sproti potrditi še licenčna komisija. Vseh dokazil takrat pravočasno niso oddali v ekipah Lotto-Belisol in Argos-Shimano, medtem ko bo Trek, ki je odkupila licenco od ekipe RadioShack-Leopard, nova, zato je logično, da so njeno dokumentacijo bolj natančno pregledali.

Presenečenj ni, saj je licenco World Tour za leto 2014 prejelo vseh 18 ekip, ki so zanjo zaprosile. Med najboljše se je znova vrnila ekipa Europcar, ki je že bila med najboljšimi do konca sezone 2009. V preteklih letih se je ekipa imenovala Brioches La Boulangere, Bonjour, Bouygues Telecom in Bbox Bouygues Telecom. Europcar je sponzor ekipe od leta 2011. Zdaj ko so znane vse ekipe, je tudi jasno, da bo v letu 2014 za najboljše kolesarske ekipe na svetu nastopalo osem Slovencev. To so Luka Mezgec, Borut Božič, Jani Brajkovič, Kristjan Koren, Matej Mohorič, Simon Špilak, Jan Polanc in Marko Kump. Potrjenih je tudi 17 ekip, ki bodo v prihajajočem letu nastopale s profesionalno kontinentalno licenco. Ta ekipam omogoča, da kandidirajo za eno od redkih vabil, ki jim ga lahko dodelijo organizatorji katere izmed 28 dirk svetovnega koledarja. Člana dveh ekip sta tudi Slovenca Blaž Jarc in Aldo Ino Ilešič.

Ne spreglejte