Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
19. 12. 2011,
16.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Alberto Contador

Ponedeljek, 19. 12. 2011, 16.45

8 let

Znan program dirk Alberta Contadorja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Znan je že program dirk na katerih bo v prihodnji sezoni nastopil Alberto Contador. V primeru, da bo odločitev Mednarodnega športnega razsodišča v njegov prid, bo dirkal že 23. januarja.

Contador naj bi po besedah športnega direktorja ekipe Saxo Bank Bradleya McGeeja sezono 2012 pričel že 23. januarja na dirki Tour de San Luis v Argentini. McGee je v intervjuju za avstralski Sydney Morning Herald potrdil program dirk prvega kolesarja ekipe do nastopa na dirki po Franciji. V primeru, da bo konec januarja Contador oproščen vseh obtožb, bo trikratni zmagovalec dirke po Franciji nadaljeval sezono na enodnevnih dirkah na Majorki. Tam bosta sezono pričela tudi njegova rivala Cadel Evans in Andy Schleck. Na teh dirkah naj bi dirkal tudi Slovenec Simon Špilak.

Sledili bodo nastopi Contadorja na dirki po Algarveju, na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja, dirki po Kataloniji in dirki po Baskiji. Sledile bodo zaključne priprave pred nastopom na dirki po Franciji. Pred tem bo Contador svojo formo testiral še na dirki Criterium du Dauphine ter na prvenstvu Španije predzadnji vikend v juniju. Po besedah McGeeja se Contador pretirano ne obremenjuje s tem, kako se bo razpletel njegov primer. ''Contador ima dober pregled nad tem kaj se dogaja. Meni, da je naredil popolnoma vse, kar je lahko v povezavi z njegovim primerom. Zaveda se, da ničesar več ne more storiti. Upa le, da bodo ljudje videli, v čem je smisel. Zato se ne obremenjuje s tem, saj izid ni več v njegovih rokah. Meni, da je sedaj bistveno, da se celotna ekipa pripravi na prihodnjo sezono,'' je zaključil McGee.

Contador tako ne bo nastopil na enodnevnih klasikah v Belgiji. Pred tem bo izpustil tudi dirko Pariz-Nica, namesto katere bo nastopil na dirki od Tirenskega do Jadranskega morja. Nekdanji profesionalni kolesar McGee je tudi dodal, da je bil Contador tokrat bolj previden pri izbiri dirk za prihodnjo sezono. Doslej je veljalo, da je želel zmagati vsako dirko, na kateri je nastopil. Odslej bo veliko bolj previden, saj ne želi, da bi mu utrujenost preprečila morebitno zmago na dirki po Franciji. Letos je zmagal na dirki po Italiji, a je nato zaradi utrujenosti plačal davek na dirki po Franciji.

Ne spreglejte