Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
8. 11. 2012,
18.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Bradley Wiggins

Četrtek, 8. 11. 2012, 18.31

8 let

Wiggins že doma, Sutton v bolnici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Vodstvo britanske kolesarske ekipe Sky je potrdilo, da je član njihove ekipe Bradley Wiggins že zapustil bolnišnico Royal Preston. Wiggins ni utrpel zloma reber, kot so sprva poročali.

Bradley Wiggins je zmagal letošnjo dirko po Franciji in je nominiran za nagrado Britanska športna osebnost leta, katero je lani prejel njegov letošnji moštveni kolega Mark Cavendish. Preteklo sredo zvečer ga je na slikanju za medije okrog šeste ure zvečer na kolesu podrl osebni avtomobil Opel Astra. Medtem, ko okoliščine nesreče še niso povsem razjasnjene, je znano le, da je bila za volanom voznica, ter da se je nesreča pripetila na bencinski postaji približno pet kilometrov od doma Wigginsa, ki živi v mestecu Eccleston. Wiggins je noč preživel v bolnišnici, kjer je bil na opazovanju. Danes zjutraj je že odšel domov k družini, kjer bo do konca okreval. "Bradley je bil odpuščen iz bolnišnice saj je utrpel le odrgnine na desni roki in desni strani telesa. Pričakujemo, da nesreča ne bo pustila posledic in bo popolnoma okreval," je dejal zdravnik ekipe Sky Richard Freeman. Seveda so odhod Wigginsa iz bolnišnice pospremili tudi fotografi, katerim naj bi po pisanju spletne strani Velonation, Wiggins v pozdrav pokazal iztegnjen sredinec na roki. A slednji je verjetno posledica dejstva, da je le kakšno uro pred tem, ko je on zapustil bolnišnico, v njej pristal Shane Sutton, katerega je ravno tako podrl avtomobil, ko je kolesaril. Slednji naj bi bil Wigginsu zelo blizu saj imata skoraj takšen odnos kot oče in sin.

Tako je bil le dobrih 14 ur po nesreči Wigginsa v slednjo vpleten še en član ekipe Sky. Danes zjutraj je namreč želel trening na kolesu opraviti tudi Shane Sutton, ki v ekipi Sky in Kolesarski zvezi Velike Britanije opravlja delo trenerja. Tudi on je doživel trk z avtomobilom in je bil nato hospitaliziran. "British Cycling potrjuje, da je bil Shane Sutton, trener kolesarske reprezentance Velike Britanije, vpleten v nesrečo v bližini Levenshulma v Manchestru," je dejal predstavnik za stike z javnostjo na Britanski kolesarski zvezi. "Shane je bil sprejet v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpel podplutbe in krvavitve v možganih. Shane, ki je imel na glavi čelado, bo ostal v bolnišnici na opazovanju," so še zapisali na spletni strani ekipe Sky.

Ne spreglejte