Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 3. 2015,
17.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

kolesarstvo Novo mesto Jani Brajkovič Grega Bole Bogdan Fink

Petek, 27. 3. 2015, 17.45

8 let

Vse je nared za veliko nagrado Adrie Mobila, morda prideta tudi Jani Brajkovič in Grega Bole

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
V nedeljo, 5. aprila bo v Novem mestu kolesarska dirka za veliko nagrado Adrie Mobila. Udeležilo naj bi se je 182 kolesarjev, morda tudi Jani Brajkovič in Grega Bole.

Mednarodne dirke, ki ima UCI (1,2), se bo udeležilo skupno 24 ekip ‒ 16 kontinentalnih, sedem regionalnih in ena nacionalna. To pomeni skupno 182 kolesarjev iz 19 držav, tudi iz Japonske in Avstralije.

Premierna velika nagrada ob častitljivem jubileju "Čeprav organiziramo dirko za VN Adrie Mobil prvič in jo posvečamo visokemu jubileju svojega generalnega sponzorja družbe Adria Mobil, 50-letnici blagovne znamke Adria, je odziv izjemno dober in tudi zelo spodbuden tudi za naprej," je na današnji novinarski konferenci povedal direktor kolesarskega kluba Adria Mobil Bogdan Fink.

Kaj pravita legendi? Progo dirke, ki bo dolga 168,3 kilometra, pa sta ocenili tudi dve kolesarski legendi, Sandi Papež, danes trener dečkov v KK Adria Mobil, in Gorazd Štangelj, selektor slovenske kolesarske reprezentance ter športni direktor kazahstanskega pro-tour kolesarskega moštva Astana. Oba sta namreč traso tokratne dirke prevozila tudi sama, za Sandija Papeža pa je ta preizkusna vožnja imela tudi nekoliko drugačen pomen – leta 1985 je namreč Papež ravno na tej progi (ki je takrat sicer bila daljša) postal zmagovalec znamenitega kolesarskega Balkanskega prvenstva.

"Proga ni pretirano zahtevna" Oba sogovornika sta tokrat poudarila, da proga ni pretirano zahtevna, da pa razpleta nikakor ni mogoče napovedati, ker je trasa v resnici precej razgibana. Kolesarji se bodo preizkusili v šestih krogih, imeli bodo dva gorska cilja, šestkrat bodo peljali tudi skozi središče Novega mesta. Morda bodo nekoliko v prednosti sprinterji z Adrijinim Markom Kumpom na čelu ter na sploh kolesarji Adrie Mobila, saj gre pri njih za prednost domačega terena.

Močna konkurenca, morda tudi z Brajkovičem in Boletom Toda izjemno močne ekipe prihajajo še zlasti iz Italije; za Team Felbermayr Simplon nastopata tudi dva Slovenca Jure Golčer in Matej Marin, nevaren bi lahko bil njihov klubski kolega Matija Kvasina. Zelo konkurenčni sta tudi moštvi Amore & Vita – Selle SMP ter MG Kvis Cycling Team, po vrhu pa bodo poskušali poseči tudi kolesarji ekipe Synergy Baku Cycling Project, za katero letos vozi tudi Matej Mugerli. Za kolesarsko moštvo slovenske reprezentance naj bi nastopila tudi pro-tour kolesarja Jani Brajkovič in Grega Bole, toda dokončne potrditve, da bosta nastopila, še ni.

Štart dirke za VN Adria Mobil, ki po organizacijski zahtevnosti ne odstopa veliko od znamenite Dirke po Sloveniji, bo v nedeljo, 5. aprila, ob 12.30 pred poslopjem generalnega sponzorja kluba, družbe Adria Mobil na Straški cesti 50 v Novem mestu. Cilj pa ob 16.30 na novomeškem Glavnem trgu.

Ne spreglejte