Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
5. 4. 2008,
20.00

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sobota, 5. 4. 2008, 20.00

8 let, 4 mesece

Vrečer četrti v najtežji etapi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Slovenska junaka 5. etape 38. kolesarske dirke Lombardijski teden sta Robert Vrečer in Jure Golčer. Etapo je dobil Branislav Samoilau, Di Luca pred zmago.

Današnja etapa je bila najtežja na dirki. Predvsem zadnji vzpon v etapi na Maddaleno je glavnino razbil na nešteto manjših skupin. Kmalu po štartu 163 kilometrov dolge etape so pobegnili trije kolesarji, ki so pod Maddaleno uspeli pripeljati pred glavnino. Na vzponu je Beloruski prvak Branislav Samoilau uspel zadržati nekaj prednosti pred glavnino, ki jo do cilja ni več zapravil. Kairelis in Contrini sta bila še pred vrhom vzpona ujeta.

Zasledovalna skupina se je nato lahko borila le še za drugo mesto v etapi. Slednje je pripadlo Di Luci, ki je premagal Giuntija in Vrečerja. Za nekdanjega gorskega kolesarja, ki je očitno odlično pripravljen, je to vsekakor vrhunska uvrstitev. Vsekakor bi bil z nekaj več izkušnjami med cestnimi kolesarji lahko uvrščen visoko tudi v skupnem seštevku dirke.

Tako pa ostaja Jure Golčer najvišje uvrščeni Slovenec v skupnem seštevku. Morebitno 8. mesto, na katerem je Golčer po današnji etapi, bi tudi zanj pomenilo potrditev dobre forme in tudi nastop na Giru bi bil zanj vsekakor korak bližje. ''Glede na to, da imamo prve tri v skupnem seštevku, mi je čisto vseeno ali sem dvajseti. Na spustu nisem mogel slediti tempu Savoldellija, tako da sem v cilj pripeljal z drugo skupino. Ni nam lahko, saj vseskozi narekujemo tempo v ospredju,'' je povedal Golčer. Dirka se bo v nedeljo končala v Bergamu.


Rezultati 5. etape, Flero – Flero, 163 km:

1. Branislav Samoilau (Blr) Acqua & Sapone-C.M. 3;56:12 2. Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes +0:23 3. Massimo Giunti (Ita) Miche 4. Robert Vrečer (Slo) Radenska KD FT 5. Daniele Contrini (Ita) Tinkoff Credit Systems 6. Marco Osella (Ita) Preti Mangimi 7. Dainius Kairelis (Lit) Ceramica Flaminia 8. Miguel Rubiano (Kol) Centri della Calzatura 9. Massimo Codol (Ita) Acqua & Sapone-Caffe Mokambo 10. Eddy Ratti (Ita) Nippo-Endeka vsi isti čas … 33. Jure Golčer (Slo) LPR Brakes 1:24 34. Robert Kišerlovski (Hrv) Adria Mobil isti čas 39. Kristjan Koren (Slo) Perutnina Ptuj 2:21 41. Fajt Kristjan (Slo) Perutnina Ptuj 47. Matija Kvasina (Hrv) Perutnina Ptuj vsi isti čas 70. Boštjan Rezman (Slo) Radenska KD FT 5:28

Ne spreglejte