Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
28. 3. 2021,
16.04

Osveženo pred

3 leta

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Po Sloveniji

Nedelja, 28. 3. 2021, 16.04

3 leta

VIRTUALNA DIRKA PO SLOVENIJI, 5. ETAPA

Zaključek v Ljubljani pripadel Avstrijcu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Virtualna dirka po sloveniji

Peta etapa virtualne kolesarke dirke Po Sloveniji je potekala po ulicah Ljubljane. Na sporedu je bil virtualni kronometer v dolžini 17,6 kilometra, najhitrejši čas pa je postavil Avstrijec Frederic Pasqualin.

Z včerajšnjo peto etapo, ki je potekala po ulicah Ljubljane, se je končalo pet zaporednih sobotnih druženj rekreativnih kolesarjev na platformi Rouvy, ki so jim družbo delali nekateri najboljši slovenski profesionalni kolesarji.

Zaključek je bil rekorden, saj je bilo na listi prijavljenih za 17,6 kilometrov dolg kronometer po središču Ljubljane kar 697 kolesarjev iz 46 držav z vseh koncev sveta, največ je bilo Američanov (130), po številu prijavljenih pa so sledili Kanadčani, Čehi, Slovenci, Britanci in Nemci. Pokrovitelj pete etape I feel Slovenia virtualne kolesarske dirke Po Sloveniji organizatorjev Kolesarskega kluba Adria Mobil, agencije Sport Media Focus in Slovenske turistične organizacije je bila Zavarovalnica Generali.

Avstrijec Frederic Pasqualini je progo prevozil v 24 minutah in 23 sekundah, kar je zadoščalo za zmago v zadnji etapi, za njim sta najmanj zaostala Čeh Jiři Petr (12 sekund) in Američan Matthew Uttley (28 sekund). Najboljši Slovenec je bil Andrej Žavbi na 7. mestu (+53), sicer odlični slovenski veteran, ki se je udeležil vseh petih etap virtualne dirke Po Sloveniji. Med dekleti je zmagala Slovenka z nadimkom Poki Roki, prav tako udeleženka vseh petih etap, druga naša odlična kolesarka Mateja Marn je bila tokrat peta.

Vsaka etapa je štela kot samostojna dirka, na koncu vsake etape je zmagovalec simbolično osvojil virtualno zeleno majico. Med tistimi, ki so nastopili na vsaj treh etapah, je bila podeljena tudi zelena majica za zmagovalca v moški in ženski kategoriji ter tudi v različnih starostnih kategorijah. Tako je v absolutni konkurenci zmagal Avstrijec Pasqualini pred Nemcem Julianom Steffensom, na skupno tretje mesto se je uvrstil Čeh Petr. Najboljši Slovenec je bil Tom Godec na skupnem 10. mestu. V ženski konkurenci imamo Slovenci kar dve tekmovalki na zmagovalnem odru. Skupno prvo mesto je osvojila kolesarka z nadimkom Poki Roki, druga je bila Nemka Valeria Rechenauer, tretja pa Trebanjka Mateja Marn.

I feel Slovenia virtualna kolesarska dirka Po Sloveniji ima na sporedu le še eno etapo. Ta bo na sporedu danes, kot vse doslej pa se bo pričela ob 19. uri. Otvoritvena je bila pred tremi tedni, ko so se kolesarji pomerili v vožnji na Krvavec, poseben gost pa je bil Matej Mohorič. V drugi so se kolesarji pomerili z Janijem Brajkovičem, gost tretje je bil Domen Novak, pred tednom pa bi morali kolesariti s Primožem Rogličem, ki pa je virtualno dirko izpustil zaradi padca na dirki Pariz-Nica. Namesto njega je od znanih kolesarjev nastopil Gašper Katrašnik.

Vseeno se je Roglič, tudi ambasador slovenskega turizma, spomnil na udeležence sobotne etape Bohinj−Pokljuka. Organizatorji virtualne dirke so po koncu etape med tistimi, ki so prispeli v cilj na Pokljuki, izžrebali dres Primoža Rogliča (Jumbo-Visma), ki ga je naš šampion podpisal in poslal srečnemu izžrebancu.

Primož Roglič | Foto: A.S.O./Fabien Boukla Foto: A.S.O./Fabien Boukla

Ne spreglejte