Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
10. 8. 2013,
18.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Sobota, 10. 8. 2013, 18.06

8 let

Video: Ratto diskvalificiran, etapna zmaga za Rouxa

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Francoz Anthony Roux je zmagovalec 4. etape 35. kolesarske dirke po Burgosu in ostaja vodilni v skupnem seštevku dirke. Dirka se bo končala v nedeljo s kraljevsko etapo.

Na dirki je bila na sporedu 162 kilometrov dolga etapa, ki glede na profil ni bila zahtevna. Že v drugem kilometru je glavnina dovolila pobeg štirim kolesarjem. Efren Carazo (Burgos BH), Ricardo Garcia (Euskaltel-Euskadi), Aritz Bagues (Euskadi) in Romain Hardy (Cofidis) so bili na misiji nemogoče, saj glavnina ni dovolila drugačnega razpleta kot je ciljni šprint glavnine. V današnji etapi ni nastopil Belgijec Jens Keukeleire (Orica-GreenEdge), ki je zmagal v 2. in 3. etapi. Belgijec je odstopil z dirke in odpotoval domov, saj bo v ponedeljek nastopil v 1. etapi dirke Eneco Tour. Dvajset kilometrov do cilja so bili vsi ubežniki ujeti. Na čelo glavnine so se nato postavili kolesarji ekipe Astana, ki so narekovali ritem na čelu vse do začetka zadnjih štirih kilometrov etape. Njihovo delo so nato prevzeli kolesarji ekip NetApp-Endura in Orica-GreenEdge. V ciljnem šprintu glavnine je Italijan Daniele Ratto v zadnjih metrih zaprl Rouxa. Zavil je v desno, saj je želel skrajšati pot do cilja, ki je bil v rahlem desnem zavoju. Pri tem se je naslonil na Rouxa in se le tako rešil gotovega padca. Sicer je prvi prečkal ciljno črto, a je bil po pritožbi vodstva ekipe FDJ.Fr diskvalificiran.

Etapne zmage se je zato veselil vodilni v skupnem seštevku dirke Francoz Anthony Roux, ki je ciljno črto prečkal kot drugi. Simone Ponzi je zasedel 2., Francesco Lasca pa 3. mesto. Jani Brajkovič, ki je v zaključku etape narekoval ritem na čelu glavnine, je zasedel 29. mesto v etapi. V nedeljo bo na sporedu zadnja etapa. Slednja bo najtežja na dirki saj bo imela na sporedu sedem kategoriziranih gorskih ciljev. Zmagovalca dirke bo določil ciljni vzpon ekstra kategorije.

Ne spreglejte