Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
4. 3. 2008,
14.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Torek, 4. 3. 2008, 14.37

8 let

Vandenbroucke se bo pritožil

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Belgijski kolesar Frank Vandenbroucke se bo pritožil na odločitev Mednarodne kolesarske zveze, ki mu je prepovedala nastop na dirkah Pro Toura.

Mednarodna kolesarska zveza (UCI) je 29. februarja ekipi Jartazi-Mitsubishi podelila status (wild card) na podlagi katerega organizatorji dirk Pro Toura na svojo dirko poleg ekip z licenco Pro Toura, povabijo tudi katero izmed ekip, ki jim je UCI podelila takšen status. Hkrati s tem pa je UCI prepovedala, da bi Frank Vandenbroucke, ki je član te ekipe, nastopil na kateri izmed dirk Pro Toura.

Menedžer Vandenbrouckeja je za belgijski časopis HLN dejal, ''da je to popolna norost. Enostavno ne najdem drugačnih besed za takšno potezo UCI. Frank je že zdavnaj odslužil kazen. Poteza je popolnoma smešna saj je Frank brez težav dobil licenco za letošnjo sezono. Sedaj so pa pričeli s takšnimi potezami. Vedno sem mislil, da obstaja samo en tip licence. Ali mogoče izdajajo dve vrsti licenc,'' se sprašuje Paul De Geyter?

''Ne vem kakšna je podlaga za takšno odločitev? Ali slednja temelji na podlagi pisanja medijev? Kaj pa kolesarji, ki so jih v preteklosti ujeli pri zlorabi dopinga in še vedno lahko normalno tekmujejo na tekmovanjih, ki jih sami izberejo? Zato je odločitev glede Franka popolnoma nelogična. Prav zato bova zadevo predala sodišču,'' je zaključil Geyter.

Frank je imel v zadnjem času ogromno težav s svojim psihičnim zdravjem. Poskušal je celo narediti samomor, v Italiji je predlani celo nastopal s ponarejeno licenco (pod drugačnim imenom), a vsekakor ni potrebe, da se UCI sedaj poslužuje takšnih ukrepov. Leta 1999 je slavil na dirki Liege-Bastogne-Liege. Leta 2002 ga je Kolesarska zveza Flandrije kaznovala zaradi uporabe hormona EPO. Svojo kazen je že zdavnaj odslužil.

Ne spreglejte