Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
7. 3. 2008,
17.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 7. 3. 2008, 17.29

8 let

Valverdeju se nasmiha nova lovorika

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Španec Alejandro Valverde je v 4. etapi kolesarske dirke po Murcii dosegel svojo prvo letošnjo zmago. Hkrati Valverdeja od skupne zmage loči le ena etapa.

Kolesarje je na dirki prve kategorije čakala 23 kilometrov dolga posamična vožnja na čas. V drugi polovici se je trasa vseskozi vzpenjala tako, da so bili v ospredju kolesarji, ki so v tem trenutku najboljše pripravljeni. Vseeno so bile razlike mad najboljšimi minimalne saj je Inigo Cuesta na petem mestu za Valverdejem zaostal le deset sekund. ''Krono je bil zelo težak. Ves čas je pihal veter s strani na koncu pa je bil še zahteven vzpon,'' je bil prvi komentar Janeza Brajkoviča.

Brajkovič je že pred štartom etape za Sportal napovedal, da bo hranil moči za jutrišnjo zadnjo etapo. ''Danes ne nameravam nastopiti na vso moč. Nekako vsi pričakujemo, da bo Contador uspel premagati tekmece ter s tem oblekel rumeno majico vodilnega. Če mu to uspe bo jutri potrebno braniti minimalno prednost. Vsekakor sem pa zadovoljen z dejstvom, da se moje počutje izboljšuje.''

Napoved Belokranjca se je skoraj uresničila. Razlike so minimalne, a v rumenem v jutrišnji zadnji etapi ne bo Contador ampak Valverde. Odlično je s ''kronometrom'' opravil Stefano Garzelli, ki za Valverdejem zaostaja le dve sekundi. Slednji bo jutri skoraj nemogoče nadoknaditi, saj na dirki ni časovnih odbitkov na letečih in končnem cilju. Tako se Valverdeju obeta že tretja zmaga na tej dirki v karieri.

Skupni vrstni red po 4. etapi:

1. Alejandro Valverde (Špa) Caisse d'Epargne 13;23:11 2. Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone-Caffe M. +0:02 3. Alberto Contador (Špa) Astana 0:06 4. Antonio Colom Mas (Špa) Astana 0:51 5. Branislav Samiolau (Blr) Acqua & Sapone-Caffe M. 1:11 6. Inigo Cuesta (Špa) Team CSC 1:13 7. Vasili Kirienka (Blr) Tinkoff Credit Systems 1:15 8. Jose Luis Rubiera (Špa) Astana 1:19 9. Carlos Sastre (Špa) Team CSC 1:27 10. Ezequiel Mosquera (Špa) Karpin Galicia 1:42 … 84. Janez Brajkovič (Slo) Astana 31:06

Ne spreglejte