Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 10. 2013,
22.18

Osveženo pred

5 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Tony Martin

Torek, 8. 10. 2013, 22.18

5 let, 6 mesecev

Tony Martin želi nadaljevati zmagovalni niz na dirki po Pekingu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V petek se bo s 1. etapo začela tretja kolesarska dirka po Pekingu. Na zadnji dirki letošnjega svetovnega koledarja bodo nastopili štirje slovenski kolesarji. Lansko zmago brani Tony Martin.

Zadnje tri sezone je dirka po Pekingu zadnja na svetovnem koledarju. Na obeh dosedanjih izvedbah dirke se je zmage veselil Nemec Tony Martin, ki želi zmagati tudi letos. Martin, ki je pred 14 dnevi osvojil že svoj tretji zaporedni naslov svetovnega prvaka v posamičnem kronometru, želi tudi tretjič zapored zmagati na tekmovanju po Pekingu. A Martin, ki pravi, da je dobro pripravljen, se zaveda, da je trasa letošnje dirke najtežja doslej. "Sem dobro pripravljen in zmaga na svetovnem prvenstvu mi je še dvignila samozavest pred dirko po Pekingu. A moram odkrito priznati, da trasa letošnje dirke ni zame. Kljub temu bom dal vse od sebe, da ubranim lansko zmago," je za nemške medije dejal Martin. Na dirki bodo nastopili tudi štirje slovenski kolesarji. Jani Brajkovič, Borut Božič (oba Astana), Luka Mezgec (Argos-Shimano) in Jan Polanc (Lampre-Merida) bodo na dirki nastopili vsak s svojimi cilji. Brajkovič želi dirko končati v deseterici najboljših. Mesto kapetana naj bi imel tudi Polanc, medtem ko bosta Božič in Mezgec v posameznih etapah lovila svojo prvo letošnjo zmago. Njunim značilnostim ustrezata le prva in zadnja etapa, morda tudi druga. V tretji etapi bo na sporedu sedem kategoriziranih gorskih ciljev, medtem ko bo kraljevska četrta etapa, ta se konča s skoraj 13 kilometrov dolgem ciljnim vzponom.

Na dirki bodo poleg kolesarjev 19 ekip z licenco World Tour nastopili še kolesarji ekipe Champion System, ki bo ob koncu letošnje sezone razpadla. Član te je tudi Slovenec Gregor Gazvoda, a na dirki ne bo nastopil. Nastopil pa bo aktualni svetovni prvak Rui Costa (Movistar). Pri vrhu skupnega seštevka bi lahko tekmo končali še Irec Daniel Martin (Garmin-Sharp), Francoz Jean Christophe Peraud (Ag2r-La Mondiale), Italijan Ivan Basso (Cannondale), Avstralca Richie Porte (Sky) in Michael Rogers (Saxo-Tinkoff) in Nizozemec Robert Gesink (Belkin).

Ne spreglejte