Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
12. 3. 2008,
10.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 12. 3. 2008, 10.00

8 let

Steegmans naredil velik korak naprej

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Belgijski kolesar Gert Steegmans je naredil velik korak naprej v svoji karieri. Dolgoletni prvi pomočnik Robbiea McEwna in Toma Boonena je pričel zmagovati.

Gert Steegmans je prvič premagal Toma Boonena na lanski dirki po Franciji. Zadnji kilometer druge etape je bil rahlo navzgor in takrat je visoki Belgijec izkoristil svojo moč ter ni spustil predse niti Boonena, za katerega je pripravil zaključni šprint. Po njegovih besedah je k izjemnima predstavama v prvi in drugi etapi dirke Pariz-Nica pripomoglo tudi sodelovanje s psihologom.

Do letošnje sezone je imel 27-letni Steegmans ves čas težave z etapami, ki so bile daljše kot 200 kilometrov. Vedno je zaradi težav s sladkorjem ostal brez energije in se v zaključku etap ni mogal kosati z najboljšimi. Sedaj je te težave rešil in hkrati po zaslugi sodelovanja s psihologom postal bolj samozavesten. Lani je iz ekipe Predictor-Lotto, kjer je bil prvi mož v vlaku Robbiea McEwna, prestopil v Quick.Step.

Takoj je pričel zmagovati in z etapno zmago na Touru opozoril nase. Slavil je še etapne zmage na dirkah Volta ao Algarve, Driedaagse van de Panne, Quatre Jours de Dunkerque ter dve etapni zmagi na dirki Circuit Franco-Belge. "Dirka Pariz-Nica se ni mogla pričeti boljše. Če bi uspel v enaki formi štartati na dirki Milano-Sanremo bi bilo marsikaj mogoče," je za belgijski HLN.be napovedal Steegmans, ki na klasičnih enodnevnih dirkah nima prostih rok.

Dejstvo je, da Steegmans odlično šprinta, če je cilj v rahel klanec. Cilj prve kot druge etape v Nici je bil kratek vzpon, na katerem ni imel konkurence. "Rad imam cilje v rahel klanec. Verjetno sem najtežji kolesar v glavnini, ki ima rad klanec," je po torkovi zmagi izjavil Belgijec, ki je odlično izkoristil odsotnost kapetana Toma Boonena. Slednji bo danes štartal na dirki Tirreno-Adriatico, katere trasa je veliko bolj primerna za šprinterje kot ta v Nici.

Ne spreglejte