Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 3. 2008,
19.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sreda, 5. 3. 2008, 19.45

8 let

Rubieri etapa, Perezu rumena majica

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V Španiji se je z 2. etapo nadaljevala 28. kolesarska dirka po Murcii (2.1), katere zmagovalec je postal 34 letni Jose Luis Rubiera. Janez Brajkovič je zasedel 79. mesto.

Današnja 152 kilometrov dolga etapa je bila najtežja na dirki. Kolesarji so morali najprej premagati vzpon tretje ter nato še dva prve kategorije. Po zadnjem vzponu je v ospredju ostalo osem kolesarjev, med katerimi je bil tudi Rubiera, ki je skupaj z Arrieto in Kirienko pobegnil v zadnjem kilometru. V šprintu je bil Španec za malenkost hitrejši od Arriete, ki si je privozil rumeno majico vodilnega.

Janez Brajkovič je tudi današnjo etapo končal v ozadju. ''Danes je bila zahtevna etapa. Mučil sem se nekoliko manj kot včeraj, tako da upam na najboljše v nadaljevanju dirke. Sicer današnje razmere niso bile najboljše, saj je bil na prelazu sneg ter le 4 stopinje Celzija ob močnem vetru,'' je za Sportal povedal Brajkovič. K sreči je v rumeni majici vodilnega Perez in Brajkoviču v jutrišnji etapi ne bo potrebno takoj od štarta narekovati tempa glavnine.

V četrtek bo na sporedu 146 kilometrov dolga etapa od Puerto Lumbrerasa do San Pedro del Pinatarja, v kateri bosta na sporedu dva klanca tretje kategorije.


Rezultati 2. etape, Calasparra-Totana, 152,5 km:

1. Jose Luis Rubiera (Špa) Astana 4;18:14 2. Aitor Perez Arrieta (Špa) Extremadura-G. Gallardo isti čas 3. Vasili Kirienka (Blr) Tinkoff Credit System +0:02 4. Alejandro Valverde (Špa) Caisse d'Epargne 0:06 5. Stefano Garzelli (Ita) Acqua & Sapone-Caffe Mokambo 6. Ricardo Serrano (Špa) Tinkoff Credit System 7. Alberto Contador (Špa) Astana 8. Ezequiel Mosquera (Špa) Karpin Galicia 9. Antonio Colon (Špa) Astana 10. Manuel Vasquez (Špa) Contentpolis-Murcia vsi isti čas … 79. Janez Brajkovič (Slo) Astana 21:27

Ne spreglejte