Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 11. 2010,
14.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 11. 2010, 14.06

7 let, 12 mesecev

Rogers naslednji dve sezoni v ekipi Sky

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Tridesetletni avstralski kolesar Michael Rogers je potrdil, da bo naslednji dve sezoni nastopal za angleško ekipo Sky. Osredotočil se bo na enotedenske dirke.

Rogers, ki prebiva v italijanskem Vareseju, je letos na svetovnem prvenstvu v Geelongu neuspešno naskakoval svoj četrti naslov svetovnega prvaka v kronometru. ''Vodstvo ekipe je želelo okrepiti sestavo ekipe. Pred nekaj tedni smo se začeli dogovarjati in uspeli doseči dogovor,'' je dejal Rogers, ki je imel letos po dolgem času za seboj uspešno sezono. Veliko so k njegovemu prestopu pripomogli njegovi nekdanji moštveni kolegi, ki so se ekipi Sky pridružili pred začetkom letošnje sezone. ''Michaela Barrya in Thomasa Lovkvista odlično poznam. Tudi ostale kolesarje dobro poznam. Več kot deset let poznam tudi Davea Brailsforda, ki je šef ekipe,'' je dodal Rogers.

Rogers se bo v prihodnji sezoni osredotočil na teden dni dolge etapne dirke. Letos je namreč slavil v skupnem seštevku dirke Proti soncu (Ruta del Sol) ter dirke Po Kaliforniji. Na 2. mestu v skupnem seštevku je končal dirko Criterium International in na 3. dirko Po Romandiji. Leta 2007 so zdravniki odkrili, da ima mononukleozo in nekje na polovici lanske sezone je zopet pričel dosegati dobre rezultate. V svoji karieri ni zamenjal prav veliko ekip. Profesionalno kariero je pričel leta 2000 v ekipi Mapei-Quick Step. Iz slednje je leta 2006 odšel v T-Mobile, ki je kasneje zamenjala sponzorja. Leta 2008 se je preimenovala v Columbio.

Ekipa Sky je njegova tretja ekipa, za katero meni, da bi lahko v primeru dobrega počutja v njenem dresu nastopal naslednjih pet let. Rogers je šesti kolesar, ki je okrepil ekipo pred prihodnjo sezono in četrti Avstralec v ekipi. Pred njim so ekipo okrepili Italijan Davide Appollonio, Kolumbijec Rigoberto Uran, Španec Xabier Zandio ter Angleža Alex Dowsett in Jeremy Hunt.

Ne spreglejte