SiolNET. Sportal Kolesarstvo
4

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Rekordno število Slovencev na dirki po Furlaniji

4

termometer

V sredo bo na sporedu 32. izvedba enodnevne kolesarske dirke po Furlaniji (1.1). Na njej naj bi nastopilo kar 26 slovenskih kolesarjev. Grega Bole je lani dirko končal na drugem mestu.

Dirka, katere dolžina znaša 190 kilometrov, se bo pričela v Brugneri. Cilj dirke, ki ima na sporedu dva gorska cilja (Castello di Caneva), bo v Sačilah. Na dirki naj bi nastopilo 176 kolesarjev, ki prihajajo iz šestih ekip z licenco Pro toura, sedmih ekip s profesionalno kontinentalno licenco ter devetih kontinentalnih ekip. Med slednje sodijo tudi tri najboljše slovenske ekipe Adria Mobil, Sava in Zheroquadro Radenska. Slednja se bo slovenski javnosti predstavila v torek v Radencih, medtem ko se bo Adria Mobil predstavila prihodnji ponedeljek v Ljubljani. Kolesarji Save bodo jutri nastopili prvič letos, medtem ko imajo kolesarji preostalih dveh ekip za seboj že vsaj dve dirki v letošnji sezoni.

Od kolesarjev, ki nastopajo za tuje kolesarske ekipe, bodo na dirki nastopili: Grega Bole, Simon Špilak (oba Lampre), Kristijan Koren (Liquigas), Jure Kocjan (Carmiooro), Dean Podgornik (Loborika) in Jure Golčer (De Rosa). Grega Bole je na lanski dirki zaostal za Mircom Lorenzettom, s katerim sta letos moštvena kolega. ''Vesel bom že, če bom v cilj prikolesaril s prvo skupino,'' so bile prve in že kar pričakovane besede Boleta. Vsekakor lahko glede na dosedanje izkušnje pričakujemo, da bo Gorenjec, ki živi na Dolenjskem, krojil razplet dirke. ''Pričakujem, da bom Lorenzettu pomagal v zaključnem šprintu. Na proste roke bi lahko računal le v primeru, da Lorenzetto ne bo zmogel zadnjega klanca,'' je zaključil Bole.

Od nekdanjih zmagovalcev dirke bo poleg Lorenzetta nastopil tudi Franco Pellizotti. Vsekakor bodo v zaključku dirke zelo nevarni Filippo Pozzato, Francesco Ginanni in Giovanni Visconti. Lani je o zmagovalcu dirke, ki je potekala v dežju, odločal ciljni šprint skupine petindvajsetih kolesarjev. V ospredju je lansko dirko, na kateri je nastopilo dvanajst Slovencev, končal tudi Jure Golčer.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin