Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
31. 3. 2008,
21.29

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 31. 3. 2008, 21.29

8 let, 4 mesece

Na štartu kar 24 Slovencev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V torek se v Belgiji in Italiji začneta etapni kolesarski dirki, na katerih bo skupaj na štartu kar 24 Slovencev.

V Italiji se bo s 1. etapo, v kateri bo na sporedu ekipna vožnja na čas, pričel 38. Lombardijski teden. Na dirki prve kategorije bodo nastopili kolesarji treh slovenskih klubov. Na štartu bo popolnoma slovenska zasedba ekipe Radenska KD Finančna točka (8 kolesarjev). Ekipa Adria Mobil bo nastopila s sedmimi Slovenci ter Hrvatom Robertom Kišerlovskim, ki bo adut Dolenjcev za visoko uvrstitev. Šest Slovencev ter Hrvata Rogina in Kvasina pa bodo branili barve Perutnine Ptuj.

Jure Golčer bo branil barve ekipe LPR Brakes za katero bo nastopil tudi Danilo Di Luca. Na dirki, ki ima na sporedu šest etap bo nastopilo 24 ekip s po osmimi kolesarji (192). Zanimivo je tudi to, da na dirki ne bo niti ene ekipe z licenco Pro Toura. Odločilne bodo 18,3 kilometra dolga ekipna vožnja na čas ter zadnje tri etape s številnimi gorskimi cilji. Dirka ima na sporedu šest etap.

V Belgiji pa se bo začela dirka "ekstra" kategorije Tri dni de Panna. Na dirki bodo nastopili kolesarji 23. ekip, od katerih jih ima 11 licenco Pro Toura. Slovensko čast bosta reševala Simon Špilak (Lampre) in Borut Božič (Cycle Collstrop). Oba sta sposobna uvrstitve na zmagovalni oder, v kateri izmed etap. Lansko zmago bo branil Alessandro Ballan, ki je nato slavil še na dirki Po Flandriji.

Na zadnji dirki pred nedeljsko dirko Po Flandriji bodo nastopili vsi, ki računajo na dobro uvrstitev tudi v nedeljo. Dirka, ki ima na sporedu štiri etape v treh dneh, se bo končala v četrtek. Največji slovenski uspeh doslej na tej dirki je leta 2001 dosegel Zoran Klemenčič, ki je zmagal dopoldansko etapo tretjega dne dirke. V De Pannu je odšprintal Paola Bettinija in Stevena De Jongha.

Ne spreglejte