Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
20. 3. 2008,
17.53

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Četrtek, 20. 3. 2008, 17.53

8 let, 4 mesece

Mahorič zmagal drugič letos

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
V Črni gori se je s 1. etapo pričela 14. kolesarska dirka Po poteh kralja Nikole (2.2). Zmagovalec etape in hkrati nosilec rumene majice vodilnega je postal Mitja Mahorič.

Kolesar Perutnine iz Ptuja je bil najmočnejši v ciljnem šprintu glavnine. V 169 kilometrov dolgi etapi od Cetinja do Herceg Noveg je sprva kazalo na uspeh šestih ubežnikov med katerimi je bil tudi Andrej Omulec. Okvara kolesa, ki se je Omulcu pripetila na 120. kilometru etape je taktiko Perutnine postavila na glavo. Ptujčani so pričeli z lovljenjem ubežnikov kar jim je uspelo 15 kilometrov do cilja. Nato so še Mahoriča pripeljali v odličen položaj za ciljni šprint ter slavili zmago.

''V dobri formi sem bil že pretekli teden na Jadranski magistrali, a sem se podredil ekipi saj je Koren odlično pričel dirko. Med etapo smo imeli kar nekaj defektov. Na koncu smo lovili ubežnike tako da smo imeli veliko akcije v etapi. V samem zaključku etape je Stare odlično opravil nalogo in mi omogočil zmago. Vsekakor upam, da nam bo vreme šlo na roko v nadaljevanju dirke,'' je za Sportal povedal Mahorič. Dirka ima na sporedu štiri etape.


Rezultati 1. etape, Cetinje-Herceg Novi, 169 km:

1. Mitja Mahorič (Slo) Perutnina Ptuj 4;04:42 2. Robin Chaigneau (Niz) Asito Cycling Team 3. Nikola Aistrup (Dan) Team GLS 4. Pavel Shumanov (Bul) Hemus 5. Matej Stare (Slo) Perutnina Ptuj 6. Vladimir Kerkez (Slo) Sava 7. Emanuele Rizza (Ita) P-Nivo Betonexpressz 8. Daniel Petrov (Bul) CC Bourgas 9. Gergely Ivanics (Mad) P-Nivo Betonexpressz 10. Blažej Janiačik (Pol) MROZ-Action-Uniqa vsi isti čas …

Ne spreglejte