Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
6. 4. 2008,
18.04

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 6. 4. 2008, 18.04

8 let, 4 mesece

Koren peti v zadnji etapi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
V Bergamu se je s 6. etapo zaključila 38. kolesarska dirka Lombardijski teden (2.1). Končni zmagovalec dirke je postal Danilo Di Luca. Jure Golčer je bil deseti.

Zadnja 163 kilometrov dolga etapa se je končala v Bergamu. Po pričakovanjih ni prišlo do sprememb pri vrhu skupnega seštevka. Kljub dvema gorskima ciljema se je glavnina razbila na več manjših skupin šele 5 kilometrov do cilja, ko je bil na sporedu kratek tlakovan vzpon. V ospredju je ostala skupina enajstih kolesarjev, v kateri je bil tudi Kristjan Koren. ''Danes sem presenetil celo samega sebe. Vesel sem, da sem dirko končal v boljši formi, kot sem jo pričel. Vidnejšo uvrstitev v skupnem seštevku sem zapravil že v drugi etapi, ko sem 'na veter' ostal zadaj. Upam, da bom formo prenesel na dirke pokala narodov, na katere odhajam prihodnji teden,'' je povedal Koren.

Jure Golčer je kot najvišje uvrščeni Slovenec zasedel 10. mesto. Lep rezultat glede na to, da je vse etape narekoval tempo v ospredju za Di Luco in Savoldellija. Sedaj ga čaka nastop na dirki Giro d'Oro in dirki Po Trentinu. Od ostalih slovenskih kolesarjev se je s 4. mestom v predzadnji etapi izkazal še Robert Vrečer ter ekipa Adria Mobil v prvi etapi, ko so v ekipni vožnji na čas osvojili 4. mesto. Med deseterico je dirko končal tudi Hrvat v dresu Adria Mobila Robert Kišerlovski, ki je dirko končal na 8. mestu.


Rezultati 6. etape, Bergamo – Bergamo, 163 km:

1. Francesco Failli (Ita) Acqua & Sapone Caffe M. 3;30:09 2. Danilo Di Luca (Ita) LPR Brakes 3. Cristiano Fumagalli (Ita) Ceramica Flaminia 4. Dennis Van Winden (Niz) Rabobank-3 5. Kristijan Koren (Slo) Perutnina Ptuj 6. Roger Beuchat (Švi) Diquigiovanni-Androni Giocattoli 7. Massimo Codol (Ita) Acqua & Sapone Caffe Mokambo 8. Daniele Pietropolli (Ita) LPR Brakes 9. Miguel Angel Rubiano (Kol) Centri della Calzature 10. Robert Kišerlovski (Hrv) Adria Mobil vsi isti čas … 17. Kristjan Fajt (Slo) Perutnina Ptuj +0:10 20. Jure Golčer (Slo) LPR Brakes isti čas 22. Grega Bole (Slo) Adria Mobil 0:15 52. Matej Gnezda (Slo) Radenska KD FT 0:34 53. Robert Vrečer (Slo) Radenska KD FT isti čas …

Ne spreglejte