Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
21. 7. 2008,
20.09

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Natisni članek

Ponedeljek, 21. 7. 2008, 20.09

8 let, 5 mesecev

Klemenčičeva po padcu izgubila spomin

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 4
Koroške Ravne so v nedeljo gostile državno prvenstvo v gorskem kolesarstvu v disciplini kros, ki je postreglo z zanimivim razpletom. Olimpijka Blaža Klemenčič je po hudem padcu odstopila.

V ženski konkurenci je bila sicer najhitrejša svetovna prvakinja med mlajšimi članicami Tanja Žakelj, v moški pa se je skupne zmage veselil Matej Lovše.

Matej Lovše na ravenski progi ni imel konkurence, bolj zanimivo je bilo v konkurenci deklet. Za končno zmago so se udarili trije znani obrazi, razplet pa je bil precej zanimiv. Nina Homovec, Tanja Žakelj in Blaža Klemenčič so se že vse leto merile na tekmah svetovnega pokala, kjer je bila najbolj prepričljiva Klemenčičeva, ki si je s tem prislužila tudi olimpijski nastop. Na DP pa ni imela sreče. Po precejšnji prednosti v zadnjem krogu je nekoliko popustila, ob tem ji je padla koncentracija, tako da jo je na enem od zavojev odneslo s proge in pri padcu se je udarila v glavo.

"Na srečo ni nič hujšega. Sicer je za kakšnih 20 minut izgubila spomin, a so po današnjem slikanju glave ugotovili, da je vse v redu. Utrpela je pretres možganov. Danes je tako bolj počivala, zato tudi ni mogla na predstavitev olimpijskih reprezentantov v Ljubljano. Od jutri bova že lahko normalno trenirala," je povedal Blažin trener Robi Pintarič.

Zmage se je v ženski konkurenci v kategoriji do 23 let veselila Žakljeva, ki je bila hitrejša tudi od državne prvakinje Homovčeve v kategoriji elite.

Ne spreglejte