Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
24. 7. 2008,
21.39

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Natisni članek

Četrtek, 24. 7. 2008, 21.39

8 let, 5 mesecev

Kerkez v pikčasti majici

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Kolesarji Save iz Kranja nastopajo na 35. kolesarski dirki po Madžarski. Po treh etapah je Vladimir Kerkez na četrtem mestu v skupnem seštevku in vodilni na gorskih ciljih.

Kerkez si je skupaj s šestimi kolesarji odločilno prednost prikolesaril v drugi etapi, ko so si uspeli prikolesariti kar 15 minut prednosti pred glavnino. Sicer se mu v zaključku te zahtevne (zaradi dežja in spolzkega cestišča) etape ni izšlo po načrtih, saj je neštetokrat poskušal s pobegom, ki je bil vedno nevtraliziran s strani tekmecev. Že v drugi etapi je ekipa Save ostala brez dveh kolesarjev. Odstopila sta Aldo Ino Ilešič in Nik Burjek. Slednji je padel in staknil grd zlom ključnice.

V četrtkovi etapi s tremi gorskimi cilji sta na prvem prvo in drugo mesto osvojila Kerkez in Furdi. Nato je uspelo pobegniti dvanajstim kolesarjem med katerimi je bil tudi Bonča. Šele devetnajstletni Bonča se je izkazal in osvojil peto mesto v etapi, ki ni prinesla sprememb pri vrhu skupnega seštevka. Jutri bo na dirki, ki se konča v nedeljo, na sporedu kraljevska 232 kilometrov dolga etapa.

Ne spreglejte