Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
4. 4. 2008,
19.25

Osveženo pred

8 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 4. 4. 2008, 19.25

8 let, 4 mesece

Kdo bo nasledil Ballana?

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Ljubiteljem kolesarstva se v nedeljo obeta pravi kolesarski spektakel. Na sporedu bo že 92. dirka Po Flandriji, na kateri bo zagotovo nastopil Simon Špilak.

Lani je v lepem in sončnem vremenu slavil Špilakov moštveni kolega Alessandro Ballan. Najprej je slavil na dirki Trije dnevi de Panna ter nato še na Flandriji. Vremenoslovci so za nedeljo napovedali hladno, deževno in vetrovno vreme. Večina kolesarjev ter predvsem gledalci se veselijo takšne napovedi, saj že od nekdaj velja, da 264 kilometrov dolgo dirko po številnih tlakovanih klancih (17) lahko dobi le najmočnejši kolesar.

In takšen kolesar je Fabian Cancellara. "Zmagal sem Pariz-Roubaix in Milano-Sanremo. Sedaj so moje največje sanje dirka po Flandriji. Mislim, da sem sposoben v zaključek dirke pripeljati z najboljšimi ter zmagati tudi to dirko. To imam že nekaj časa v glavi in menim, da je to zelo pomemben faktor," je pred nedeljsko dirko povedal Cancellara. Njegovi največji konkurenti bodo Tom Boonen (zmagal 2005 in 2006), Alessandro Ballan, Leif Hoste, Philippe Gilbert in Sylvain Chavanel.

Na četrtkovi tiskovni konferenci je Boonen, ki je zadnjo zmago dosegel pred dvema mesecema, dejal: "Mislim, da sem v boljši formi kot lani." Vsekakor kljub petim letošnjim zmagam "tornado Tom" letos še ni uspel slaviti zmage na domačem terenu-v Belgiji. Poleg Boonena bo na dirki še en nekdanji zmagovalec Flandrije. Švicar Steffen Wesemann (2004) letos nastopa za ekipo Cycle Collstrop. V tej ekipi je tudi Borut Božič, ki skoraj zagotovo ne bo v ekipi za to dirko. Vodstvo ekipe ga skuša čim bolj spočiti za nastop na dirki Gent-Wevelgem, ki bo na sporedu prihodnjo sredo. "Težko je napovedati zmagovalca. Menim, da bo nekdo presenetil. Moja izbira je Wesemann," je dejal Božič, ki je prepričan v sposobnosti svojega 37 letnega kapetana.

Iz druge vrste bodo skušali presenetiti Joost Posthuma, Juan Antonio Flecha, Oscar Freire, Nick Nuyens, Filippo Pozzato, George Hincapie, Andreas Klier, Enrico Gasparotto, Manuel Quinziato ter Simon Špilak. Slednji je vsekakor odlično pripravljen in lahko ob ugodnem razpletu poseže visoko.

Ekipe, ki bodo nastopile na drugi letošnji dirki koledarja Pro Tour: Quick.Step, Silence-Lotto, High Road, Gerolsteiner, Milram, Lampre, Liquigas, Francaise des Jeux, Cofidis, Ag2r-La Mondiale, Bouygues Telecom, Credit Agricole, Rabobank, Astana, Saunier Duval-Scott, Euskaltel, Caisse d'Epargne, CSC, Slipstream Chipotle, Skil-Shimano, Topsport Vlaanderen, Landbouwkrediet, Barloworld, Cycle Collstrop in Mitsubishi Jartazi.

Ne spreglejte