Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
4. 7. 2013,
18.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Četrtek, 4. 7. 2013, 18.05

8 let

Frank ponovil vajo na dirki po Avstriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Šestindvajsetletni Švicar Mathias Frank je zmagal tudi v 5. etapi kolesarske dirke po Avstriji. Kevin Seeldraeyers ostaja vodilni v skupnem seštevku. Jure Golčer 16. v etapi in 12. skupno.

Na dirki je bila zopet na sporedu etapa s ciljnim vzponom. Tokrat so morali kolesarji prekolesariti 228 kilometrov dolgo etapo, v kateri so bili na sporedu trije kategorizirani vzponi ter nato še ciljni vzpon. Skoraj dve uri je minilo, preden je glavnina dovolila pobeg trem kolesarjem. Mikhail Ignatijev (Katjuša), Maciej Paterski (Cannondale) in Marco Frapporti (Androni Giocattoli-Venezuela) so složno narekovali tempo v ospredju. A to ni bilo dovolj, saj glavnina ni dovolila, da bi si prikolesarili preveliko prednost. V zaključku etape je bil najbolj aktiven Ignatijev, ki je prvi pričel približno štiri kilometre dolg ciljni vzpon v Sonntagberg. Glavnina je za njim zaostajala minuto. To ni bilo dovolj, saj je bil Rus ujet še pred pričetkom zadnjega kilometra etape. V zadnjih dveh kilometrih vzpona je prvi s pobegom poskusil vodilni Seeldraeyers, a je bil ujet. Sledil je poskus pobega Mathiasa Franka, ki je že v sredo slavil etapno zmago. Slednjo je slavil tudi tokrat, saj je napadel v najbolj pravem trenutku. Na 2. in 3. mestu sta etapo končala Poljak Rafal Majka in Francoz Nicolas Edet.

Tokrat se je avstrijski prvak Riccardo Zoidl uspel v zadnjem kilometru otresti vodilnega Seeldraeyersa, ki je za njim zaostal pet sekund. S tem je Zoidl v skupnem seštevku zaostanek za Belgijcem zmanjšal na 52 sekund, kar pomeni, da bo sobotni posamičen kronometer še kako zanimiv. Jure Golčer je z zaostankom pol minute osvojil 16. mesto v etapi. Boštjan Rezman je bil 32., medtem ko sta Matej Marin in Borut Božič med etapo narekovala tempo na čelu glavnine. V cilj sta zato prikolesarila med zadnjimi.

Ne spreglejte